Ekspozitë e Nikolla Martinovskit
|

Ekspozitë e Nikolla Martinovskit

Nikolla Martinovski, më 04 nëntor 2009 (e mërkurë) në orën 20:00. Nikolla Martinovski (Krushevë, 1903- Shkup 1973), piktor dhe pedagog, njëri nga themeluesit e pikturimit modern maqedonas. Është diplomuar në Shkollën e arteve të bukura në Bukuresht, 1927. Qëndrim studimor në Paris, 1927-1928. Ekspozita të shumta të pavarura në Shkup,…

Magjia e monmartrit të vogël të Manastirit
|

Magjia e monmartrit të vogël të Manastirit

Këtë vit, 2010, për të 25-tën herë në Qendrën kulturore-informative- Shkup do të prezantohet me vepra nga konkursi ndërkombëtar Manastiri 2009- vepra të shpërblyera në teknika të ndryshme, në temë të lirë, prej 30 vendeve të botës. Përkrah tyre do të ekspozohen edhe vepra nga punëtoritë figurative në Manastir, Ohër…

Ekspozitë e pikturave nga Toni Çatlevski
|

Ekspozitë e pikturave nga Toni Çatlevski

Ekspozitë e pikturave  nga Toni Çatlevski Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në  ekspozitën e pikturave  nga Toni Çatlevski. Hapja do te bëhet me datën 01 mars, 2011     (ditë e martë), në orën 2000, në sallonin e ekspozitës Imperial 2. Toni Çatlevski është i lindur në vitin…

Ekspozitë- piktura nga ISA ALIMUSAJ, Kosovë
|

Ekspozitë- piktura nga ISA ALIMUSAJ, Kosovë

Qendra Informative – Kulturore në Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në ekpoziën e piktorit nga Kosova, Isa Alimusaj, të titulluar, Reminisenca Fëmijërore nga cikli Prolfile Dardane, me 14 prill (e enjte) 2011, në Sallonet e ekspozitës, Imperial 1 dhe 2, me fillim në orën 20:00 Isa…

|

Ekspozitë e filigranit nga Marija Miloshevska

Ekspozitë e filigranit nga Marija Miloshevska   Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e filigranit të quajtur OROROCK ose Teli i ftohtë i shrirë në ritmin e ngrohtë, nga Marija Miloshevska, etnologe nga Shkupi. Hapja do te bëhet me datën 31…

Ekspozita e pikturave nga ABDI BAJRAMI
|

Ekspozita e pikturave nga ABDI BAJRAMI

Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e pikturave nga Abdi Bajrami. Hapja do te bëhet me datën 15 mars, 2011 (ditë e martë), në orën 19:30, në sallonin e ekspozitës, Imperial 2. Abdi Bajrami ka lindur në vitin 1979 në Tetovë….

Ekspozitë nga Toni Shullajkovski
|

Ekspozitë nga Toni Shullajkovski

Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në ekspozitën individuale të Toni Shulajkovski e quajtur “Reagime Intergalaktike”. Hapja do te bëhet me datën 17 mars, 2011 (ditë e enjte), në orën 20:00, në sallonin e ekspozitës Imperial 1. Toni Shullajkovski ka diplomuar në Fakultetin…

Ekspozitë e pikturave nga Burim Ajdini
|

Ekspozitë e pikturave nga Burim Ajdini

Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e pikturave nga Burim Ajdini. Hapja do te bëhet me datën 07 mars, 2011 (ditë e hënë), në orën 20:30, në sallonin e ekspozitës Imperial 1. Burim Ajdini ka lindur në vitin 1980 në Tetovë….

Ekspozitë e Zharko Basheskit
|

Ekspozitë e Zharko Basheskit

Qendra kulturore informative – Shkup ka nder dhe kënaqësi të veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e skulpturave të Zharko Basheskit, më 20.04.2010 në orën 20:00, në sallonin ekspozues Imperijal 2. Është lindur në Prilep në vitin 1957. Ka kryer fakultetin e arteve figurativen Shkup në vitin 1988. Studimet pasuniversitare i…