Академик Али Алиу е добитник на државната награда 22-ри Ноември

Академик Али Алиу е добитник на државната награда 22-ри Ноември која се доделува за остварувања во областа на политичкиот, културниот и општествениот...

АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,

Концерт и ликовна перформанса на АРТ ТАЈМ “Есенски звуци, бојата на звукот”, во 20:00 часот, Плоштад Филип Втори кај Камениот мост.Шкељзен Бафтијари...

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“Во продолжение ќе ја објавиме мапата со локациите на секој настан што...

ДЕЈАН БОЖИНОВСКИ – КОСКА

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 17 – 29 септември 2020 год. ќе биде...

Tuna заедно со Фортуна бенд

Tuna заедно со Фортуна бенд ќе не забавуваат на следното издание на Звуците на Чаршијата во организација на КИЦ.Имате можност да ги...

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“

ЈУ Културно Информативен Центар - Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“ што ќе се одржи на 13, 15, 16...

ФЕСТИВАЛ

АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,

Концерт и ликовна перформанса на АРТ ТАЈМ “Есенски звуци, бојата на звукот”, во 20:00 часот, Плоштад Филип Втори кај Камениот мост.Шкељзен Бафтијари...

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“Во продолжение ќе ја објавиме мапата со локациите на секој настан што...

Tuna заедно со Фортуна бенд

Tuna заедно со Фортуна бенд ќе не забавуваат на следното издание на Звуците на Чаршијата во организација на КИЦ.Имате можност да ги...

КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА 🦠

АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,

Концерт и ликовна перформанса на АРТ ТАЈМ “Есенски звуци, бојата на звукот”, во 20:00 часот, Плоштад Филип Втори кај Камениот мост.Шкељзен Бафтијари...

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“Во продолжение ќе ја објавиме мапата со локациите на секој настан што...

ДЕЈАН БОЖИНОВСКИ – КОСКА

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 17 – 29 септември 2020 год. ќе биде...

Tuna заедно со Фортуна бенд

Tuna заедно со Фортуна бенд ќе не забавуваат на следното издание на Звуците на Чаршијата во организација на КИЦ.Имате можност да ги...

ИЗЛОЖБА

ДЕЈАН БОЖИНОВСКИ – КОСКА

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 17 – 29 септември 2020 год. ќе биде...

30 ГОДИНИ УМЕТНОСТ од ликовниот уметник РЕШАТ АХМЕТИ..

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 10 - 24 септември 2020 год. ќе биде...

ОБОЕН ВЕТАР ФУ од БЛАШКА МИЕВА

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 25 јуни 2020 год. ќе...

СЛОБОДЕН ВЛЕЗ од ликовниот уметник МАРИЈА ТАЛЕСКА.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 11 – 24 јуни 2020 год. ...

ЦРНО – ШАРЕНО од ликовниот уметник ДАРКО АНИЦИН.

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 27 мај ...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

КОНКУРС – “СКОПЈЕ ЧИТА”

Културно Информативен Центар - Скопје ги повикува писателите (без оглед на возраста) да конкурираат за традиционалната манифестација "СКОПЈЕ ЧИТА".Конкурсот ќе трае до...

КОНКУРС ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА

Културно Информативен Центар - Скопје ги повикува сите уметници од различни области да конкурираат за манифестацијата “ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА“ 2020 година. Конкурсот...

ИЗВЕШТАЈ

ЗАВРШНА СМЕТКА 2019

ПРЕВЗЕМИ PDF ПРЕВЗЕМИ PDF

Завршна сметка 2018

Download-FileПреземи

ПАРТНЕРИ