Промоција на  книгата “21 зошто и само едно како” од Драгиша Ристовски Гилберт
|

Промоција на книгата “21 зошто и само едно како” од Драгиша Ристовски Гилберт

Драгиша Ристовски има повеќе од 20 години практично работно искуство на различни позиции, од комерцијалист на терен до директор. Автор е на бестселерите на српски јазик „Губат само оние кои не играат“ и „Арена на продажба“, објавени под псевдонимот Д. Р. Гилберт. Подоцна следат книгите: „Добиваат сите оние кои играат“,…

Промоција на книгата раскази „Океан од слики“ од Томислав Османли
|

Промоција на книгата раскази „Океан од слики“ од Томислав Османли

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на Промоција на книгата раскази „Океан од слики“ од Томислав Османли – издавач МАГОР , на ден 16.05.2018г. – Салон 19:19, почеток во 19:19. часот/ Османли создава во повеќе диспиплини. Автор е на 23 објавени книги: проза, драмски…

Косовскa Одисеa
|

Косовскa Одисеa

Културно-Информативен Центар – Скопје,организира Промоција на книгата “Беким Фехмиу –Косовскa Одисеa”, од Фахри Муслиу, на ден 4.10.2018г. – Салон 19:19, почеток во 14:00 часот. Книгата ќе ја промовираат,Ќани Нухиу и авторот.

Промоција на  книгата “ЖЕНА”, од  Катерина Грозданова
|

Промоција на книгата “ЖЕНА”, од Катерина Грозданова

Катерина Грозданова родена во Прилеп, во старата градска болница, при крајот на минатиот милениум ( 04.02 1969 ). По професија економист, по вокација поклоник на љубовта. Првороденчето ѝ е „На попатнина кон Дома … “ поетска – проза во 2015 година. „ ТРПЕЗА “ – раскази во 2016 година е…

Промоција на книга “Завивањето на волкот“, Аг Аполони, писател од Косово.
|

Промоција на книга “Завивањето на волкот“, Аг Аполони, писател од Косово.

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје во соработка со Амбасада на Р. Косови и Општина Чаир ве покануваат на промоцијата на книга “Завивањето на волкот“, Аг Аполони, писател од Косово. Промоцијата ќе се одржи на 15 фебруари (2016), Салон 19:19, во 19:00 ч. Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје во…

Промоција на книгата “Создавање на пустината” од Ахмет Селмани
|

Промоција на книгата “Создавање на пустината” од Ахмет Селмани

КИЦ-Скопје, ве поканува на промоција на книгата “Создавање на пустината” од Ахмет Селмани, на ден 22.12.2014г.,(понеделник), Салон 19:19, почеток во 19:19часот. .КИЦ-Скопје, ве поканува на промоција на книгата “Создавање на пустината” од Ахмет Селмани, на ден 22.12.2014г.,(понеделник),Салон 19:19, почеток во 19:19часот. Ахмет Селмани пишува поезија,проза,есеи,критика,публицистика и преведува. Има објавено неколку…

Промоција на книгата “Низ темјанот, еден лилјан” од Сузана В. Спасовска
|

Промоција на книгата “Низ темјанот, еден лилјан” од Сузана В. Спасовска

Културно-Информативен Центар – Скопје, ве поканува на промоција на книгата „Низ темјанот, еден лилјан“, од Сузана В.Спасовска, од издавачката куќа „Антолог“, на ден 30.10.2014год. (четврток), Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Културно-Информативен Центар – Скопје, ве поканува на промоција на книгата „Низ темјанот, еден лилјан“, од Сузана В.Спасовска, од издавачката…

Промоција на книгата “Продавач на илузии” од Никола Д. Сарајлија
|

Промоција на книгата “Продавач на илузии” од Никола Д. Сарајлија

Културно-Информативен Центар – Скопје, ве поканува на промоција на книгата „Продавач на илузии“, од Никола Д. Сарајлија, на ден 13.11.2014год. (четврток), Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Културно-Информативен Центар – Скопје, ве поканува на промоција на книгата „Продавач на илузии“, од Никола Д. Сарајлија, на ден 13.11.2014год. (четврток), Салон 19:19,…

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА “АЛХЕМИЈА НА 21 ВЕК ” ОД ДУШКО КРСТЕВСКИ
|

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА “АЛХЕМИЈА НА 21 ВЕК ” ОД ДУШКО КРСТЕВСКИ

Културно-Информативен Центар – Скопје, ве поканува на промоција на книгата „Алхемија на 21 век“, од Душко Крстевски, од издавачката куќа „Антолог“, на ден 5.12.2013год. (четврток), Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Културно-Информативен Центар – Скопје, ве поканува на промоција на книгата „Алхемија на 21 век“, од Душко Крстевски, од издавачката…

КНИЖЕВНА ВЕЧЕР СО ИВАН АНТОНОВСКИ
|

КНИЖЕВНА ВЕЧЕР СО ИВАН АНТОНОВСКИ

Во организација на КИЦ – Скопје, на 12 декември 2013 година (четврток), во салонот „19:19“, со почеток во 19 часот и 19 минути ќе се одржи книжевна вечер со Иван Антоновски. Повод за одржување на овој настан на кој ќе биде претставено севкупното досегашно творештво на Антоновски како поет, есеист,…