Кога една „Солза„ ќе остави    „Сентиментални отпечатоци на едно време“ од Марија Јанчевска
|

Кога една „Солза„ ќе остави „Сентиментални отпечатоци на едно време“ од Марија Јанчевска

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на настанот – Кога една „Солза„ ќе остави Сентиментални отпечатоци на едно време“, од Марија Јанчевска, на ден 21.11.2018година, во Салон 19:19, со почеток во 19:19 часот. Марија Јанчевска е 13 годишно многу талентирано девојче кое во својот…

Промоција на книгите: „Чувства и разум“ и  „Шапат истине„ од проф Ленка Попоска-Гогоска
|

Промоција на книгите: „Чувства и разум“ и „Шапат истине„ од проф Ленка Попоска-Гогоска

Ленка Попоска –Гогоска е магистер по педагошки науки, пензиониран професор по Педагогија и Дидактика на Педагошката Академија „св Климент Охридски„ во Скопје. Таа е автор на над 30 педагошки дела, кои се наменети за наставници, учители ,професори , директори и ученици. Меѓу нив се „Педагогија„ , „ Дидактика“, „Фактори за…

Жаклина Мучева Промоција На Книгaта
|

Жаклина Мучева Промоција На Книгaта

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгaта „Мозаикот на Деби Му“ од Жаклина Мучева. Промоцијата ќе се одржи на на ден 6.11.2018г. Во Салон 19:19, со почеток во 12:00 часот. Книгата ќе ја промовира,мр.Татјана Гогоска и авторот,модератор, Елена Максимовска.

Емилија Славковска
|

Емилија Славковска

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на новелата „Марика и стравот“ од Емилија Славковска издавач:Македоника литера, на ден 31.10.2018г. – Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Книгата ќе ја промовираат Наталија Славковска, стихови ќе читаат Долорес Поповиќ и Виктор Бужаров, музичка изведба Дарко Медарски.

„Македонска илустрирана енциклопедија за деца“
|

„Македонска илустрирана енциклопедија за деца“

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на промоција енциклопедијата „Македонска илустрирана енциклопедија за деца“, во издание на ЕДУКА МАК од Скопје. чии автори на делото се: м-р Ели Маказлиева, Татјана Грегова и Александра Велинова, збогатена со илустрациите на Игор Јовчевски, на ден 18.10.2018 година…

Промоција на поетските  творби  „Стихувалки 2018г”
|

Промоција на поетските творби „Стихувалки 2018г”

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на Промоција на завршната промотивна активност на збирката поетски творби за деца „Стихувалки 2018г” ,на ден 5.10.2018г. – Салон 19:19, почеток во 18:00. часот/ „Стихувалки 2018“ е литературна манифестација која ги поддржува и потикнува писателите и поетите кои…

„Гатанки погодувалки-пишувалки” и  „Пчелки на ролерки“ од Ели Маказлиева
|

„Гатанки погодувалки-пишувалки” и „Пчелки на ролерки“ од Ели Маказлиева

Ели Маказлиева е родена во Битола. Високо образование завршила во Скопје на УКИМ, на Инститит за педагогија завршува Филозофски факултет и постдипломски студии на насоката дидактика-методика, со што се стекнува со звањето Магистер по педагошки науки. Работела како воспитувач, училишен педагог, за поголемиот дел од работниот век да го помине…

Промоција на книгата„Ѕид пред бескрајот“ “. ” од Милован Стефановски
|

Промоција на книгата„Ѕид пред бескрајот“ “. ” од Милован Стефановски

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на Промоција на книгата “Ѕид пред бескрајот” од Милован Стефановски, издавачка куќа: Ад Вербум, на ден 31.05.2018г. – Салон 19:19, почеток во 19:19 часот/ Милован Стефановски е поет, раскажувач, преведувач. Дипломирал југословенска книжевност со македонски јазик на Филолошкиот…

Промоција на книгата„Стојач на работ ” од Филип Клетников
|

Промоција на книгата„Стојач на работ ” од Филип Клетников

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на Промоција на книгата „Стојач на работ ” од Филип Клетников, издаваќка куќа :Авант Прес, на ден 30.05.2018г. – Салон 19:19, почеток во 19:19 часот/ Филип Клетников стои на работ од 1984 година. Дипломира на Филолошкиот факултет “Блаже…

Промоција на книгата „Заедно да растеме” од Филип Димковски
|

Промоција на книгата „Заедно да растеме” од Филип Димковски

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на Промоција на книгата “Заедно да растеме” од Филип Димковски ,на ден 29.05.2018г. – Салон 19:19, почеток во 13:00. часот/ Филип Димкоски е млад македонски поет. Роден е 1995 година во Прилеп каде завршил основно и средно училиште….