“ПаРадОксиКон” од Томислав Османли

“ПаРадОксиКон” од Томислав Османли

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на промоција на книгата , “ПаРадОксиКон” од Томислав Османли, на ден 7.07.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје, во12:00часот. Промотор на книгата е проф.д-р Кристина Николовска,водител Марија Богоеска , а настанот ќе биде збогатен со музичкиот настап на Глигор…

“Дневници на една љубов” од Лилјана Пандева

“Дневници на една љубов” од Лилјана Пандева

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје организира промоција на книгата „Дневници на една љубов“ од Лилјана Пандева, на ден 2.07.2020 година во паркот пред КИЦ- Скопје, во19:00часот.Промотор на книгата е проф.д-р Кристина Николовска, извадоци од книгата ќе чита авторката Лилјана Пандева, а настанот ќе биде збогатен со музичкиот настап на Нико…

“Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева
| |

“Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева , на ден,17.06.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје, (на отворено) , со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите , учесниците и организаторите ,почеток во 12:00 часот. Книгата ќе ја промовираат,Кристина Николовска и Ели…

Промоција на книгите  “Волшебната авантура”
| |

Промоција на книгите “Волшебната авантура”

Промоција на книгите “Волшебната авантура” и “Одмаздата на богомолката”,од Оља Петрушевска -Томева, во паркот пред КИЦ-Скопје(на отворено) со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите, учесниците и организаторите.

“101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска
| |

“101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска , на ден,9.06.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје,(на отворено) , со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите , учесниците и организаторите. почеток во во12:00часот.Книгата ќе ја промовираат,Кристина Николовска и Весна Мојсова- Чепишевска,музичка изведба на…

Промоција на книгата “Нови драми”, од Томислав Османли

Промоција на книгата “Нови драми”, од Томислав Османли

Томислав Османли(1956) е драматург,сценарист и прозаист. Автор е на дваесет и три книги романи,раскази,теорија,драмски текстови и филмски сценарија.Познат е по голем број високо релевантни книжевни,драмски, сценаристички и есеистички посвети на Скопје.За тој дел од неговиот опус покрај другите ,двапати ја доби Наградата за Скопје “13 Ноември”. Прозната работа ја започна…

Промоција на книгата „ЗДИВ“ ,издавач:ФЕНИКС и изложба на слики од Христо Петрески
|

Промоција на книгата „ЗДИВ“ ,издавач:ФЕНИКС и изложба на слики од Христо Петрески

Поетската книга “ЗДИВ”, содржи шест циклуси и вкупно 74 песни.Во неа има графички и содржински иновации и експерименти, а на тематско-мотивски план опфатени се: градот, совремието, животот, зборот, сликата… Инаку, Петрески како писател е добитник на наградите: Ацо Шопов, Иво Андриќ, Гогољ, Радиново признание, Гоцева повелба, Крсте Петков Мисирков, Радое…

Промоција на книгaта„Златниот коњ – руски народни сказни“
|

Промоција на книгaта„Златниот коњ – руски народни сказни“

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгaта„Златниот коњ – руски народни сказни“ превод на македонски: Емил Нијами, на ден 21.03.2019г. – Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Книгата ќе ја промовираат, Илија Велев, Лорета Георгиевска-Јаковлева и Мишел Павловски.

Поетската вечер Licentia poetica
|

Поетската вечер Licentia poetica

QIK – Shkup ju fton në promovimin e përmbledhjes së vjershave në LICENTIA POETICA Nga rubrika e portalit kulturno.mk. Promovimi do të mbahet me 29 nëntor, 2018, Salloni 19:19, me fillim në orën 19:00. LICENTIA POETICA është një koleksion i poezive nga disa libra poetikë të poetëve të rinj në…

Деввина Крлуку Промоција На Книгата
|

Деввина Крлуку Промоција На Книгата

Ве покануваме на промоција на книгата “Мојот татко и кученцата на Тито”, од автор Деввина КРЛУКУ, на 26.11.2018 , во КИЦ – Скопје, салон 19:19, во 19:00 ч. За книгата ќе зборуваат: Аналитичарот, Имер Исмаили, и г-дин. Шабан Мурати – поранешен прв амбасадор на Република Албанија во Република Македонија. Пијано…