30 ГОДИНИ УМЕТНОСТ од ликовниот уметник РЕШАТ АХМЕТИ..

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 10 – 24 септември 2020 год. ќе биде отворена Јубилејната изложба – 30 ГОДИНИ УМЕТНОСТ од ликовниот уметник РЕШАТ АХМЕТИ..
На изложбата ќе бидат изложени дела изработени на хартија во техника акрилик и масло., од циклусоте: „Лирска геометрија“ , „Традицијата“, „Енигма“ и „Пробив на светлината“.

Leave a comment

Your email address will not be published.