ВО СПОМЕН НА ЈАДРАНКА ВЛАДОВА

Културно Информативен Центар -Скопје, ве поканува на Литературна вечер посветена на Јадранка Владова, на ден 6.11.2012год.(вторник),Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Јадранка Владова- раскажувач, романсиер, есеист, критичар, книжевен теоретичар, преведувач. Родена во Скопје 1956год. На Филолошкиот факултет во Скопје ги предавала предметите Светска литература и Литература за деца. Била лектор по македонски јазик и литература… Continue reading ВО СПОМЕН НА ЈАДРАНКА ВЛАДОВА

Свечeно отворање на реновираниот САЛОН 19:19

Во просториите на Културно информативниот центар-Скопје, свечено беше отворен комплетно реновираниот Салон 19:19. Реновираниот Салон 19:19, за отворен го прогласи градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.- Салонот 19:19 во Културно информативниот центар претставуваше препознатлива сцена за многу познати и помалку познати уметници, со широк дијапазон на уметнички изрази, секогаш проследени од армија публика. Затоа сметам дека… Continue reading Свечeно отворање на реновираниот САЛОН 19:19

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ EQUILIBRIUM

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ EQUILIBRIUM Јане Бакевски, виолина Горан Муратовски, виолина Александар Стојчески, виола Кирил Јосифов, виолончело Културно Информативен Центар – Скопје, организира концерт на Гудачкиот квартет EQUILIBRIUM, во Салон 19,19, 09.03.2011год., (среда), почеток во 20:00часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Цанев, Груп, Феранте и Дебиси. Гудачкиот квартет EQUILIBRIUM е формиран во 2007год. од четворица… Continue reading ГУДАЧКИ КВАРТЕТ EQUILIBRIUM