ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВЕН УМЕТНИК ОД ПРИШТИНА, МЈЕЛМА ГОРАНЦИ ФИРЗИ

ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВЕН УМЕТНИК ОД ПРИШТИНА, МЈЕЛМА ГОРАНЦИ ФИРЗИ ВО КИЦ - СКОПЈЕ Во Културно Инфпрмативен Центар – Скопје...

Концерт на тенорот Мустафа Имери – Таfa & Friends

КИЦ - Скопје ве поканува на концертот на тенорот Мустафа Имери - Таfa & Friends, кој ќе се одржи на 04.12.2019 год.,...

„Играш како што другиот ти свири“ од ИСМЕТ РАМИЌЕВИЌ

Мултимедијалниот проект од Циклусот МОЛК „Играш како што другиот ти свири“ од ликовниот уметник ИСМЕТ РАМИЌЕВИЌ. Скулпторскиот интерктивен проект претставува серија од различни удирачки...

“Македоија од антика до денешно време”Јусуф Буџови

Промоција на книгата од Јусуф Буџови "Македоија од антика до денешно време" Четврток, 17.10.2019, во 19ч., Салон 19:19

Концерт на Билјана Камчева, сопран/флејта и Ана Гацева, пијано

Среда, 09.10.2019, во 20:00 часот Концерт на Билјана Камчева, сопран/флејта и Ана Гацева, пијано

Промоција на книгата “Нови драми”, од Томислав Османли

Томислав Османли(1956) е драматург,сценарист и прозаист. Автор е на дваесет и три книги романи,раскази,теорија,драмски текстови и филмски сценарија.Познат е по голем број високо релевантни...

ФЕСТИВАЛ

„Звуците на Чаршијата“ 2019

Во старото градско јадро на Скопската Чаршија на 16, 17  и 18 септември 2019 (понеделник, вторник и среда) ќе се одржи традиционалната манифестација „Звуците...

СКОПЈЕ ЧИТА

Културно-Информативен Центар-Скопје ,ве кани на заедничко дружење , на манифестацијата СКОПЈЕ ЧИТА,која се одржува по четврти пат,за да уживаме преку стиховите на поети од...

Рона Нишлиу Квартет, “МИНДИЛ“

Културно Информативен Центар - Скопје ве поканува на промоција на вториот албум на Рона Нишлиу Квартет, насловен “МИНДИЛ“. Концертот ќе се одржи...

ИЗЛОЖБА

ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВЕН УМЕТНИК ОД ПРИШТИНА, МЈЕЛМА ГОРАНЦИ ФИРЗИ

ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВЕН УМЕТНИК ОД ПРИШТИНА, МЈЕЛМА ГОРАНЦИ ФИРЗИ ВО КИЦ - СКОПЈЕ Во Културно Инфпрмативен Центар – Скопје...

„Играш како што другиот ти свири“ од ИСМЕТ РАМИЌЕВИЌ

Мултимедијалниот проект од Циклусот МОЛК „Играш како што другиот ти свири“ од ликовниот уметник ИСМЕТ РАМИЌЕВИЌ. Скулпторскиот интерктивен проект претставува серија од различни удирачки...

„Надвор од Кутијата “ од ВЛАДО ПАВЛЕСКИ.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, вторник, 1 октомври 2019 год. во 20:00 ч. ќе се отвори...

„Графиката: Заеднички јазик “

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Продажниот ликовен салон, вторник, 28 мај 2019 год. во 15:00 ч. ќе се отвори изложбата „Графиката: Заеднички...

НА ЛИТЕРАТУРНОТО ТВОРЕШТВО НА АМЕРИКАНСКИОТ ПОЕТ ЏОРЏ ВАЛАС

Џорџ Валас американски поет,роден 22март,1949г. , во Хемпстед,Њу Јорк.Во 1967г. ,се запишал на Универзитетот во Сиракјус,каде се запознал со Ален Гинсберк и...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА!

Со оглед на затворените врати на сите културни институции за време на вонредната состојба, Град Скопје и Културно Информативен Центар, ја...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, ВЕ ИНВОРМИРАМЕ ДЕКА СИТЕ МАНИФЕСТАЦИИ ШТО ГИ ОРГАНИЗИРА ЈУ КУЛТУРНО ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР – СКОПЈЕ, ПО ПРЕПОРАКА НА ВЛАДАТА, СЕ ОТКАЖУВААТ ВО ТЕКОТ НА...

ИЗВЕШТАЈ

ЗАВРШНА СМЕТКА 2019

ПРЕВЗЕМИ PDF ПРЕВЗЕМИ PDF

Завршна сметка 2018

Download-FileПреземи

ПАРТНЕРИ