Sot, me koncertin e Laura Kërliut, mbaron projekti “KULTURA NË KOHËN E KORONËS”.

Sot, me koncertin e Laura Kërliut, mbaron projekti “KULTURA NË KOHËN E KORONËS”. Gjatë kësaj periudhe pranuam aplikime të shumta dhe fatkeqësisht nuk arritëm ti përfshijmë të gjithë aplikuesit dhe projektet e tyre, edhe pse shumica prej tyre ishin me kualitet të lartë. Personalisht do të përkushtohem maksimalisht që këto projekte ti realizojmë në periudhën që vjen në mënyrë që ti inkuadrojmë të njejtat në programet e rregullta të institucioneve kulturore të qytetit.

https://www.facebook.com/KIC.QIK/posts/3086720178053823

Similar Posts

ПОСЛЕ 50 МААЛСКИ КОНЦЕРТИ ВЕЧЕРВА ЗАПИРА „КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА“

На денешната прес конференција преставниците на градските културни институции информираа за резултатите од проектот „КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА“.
На досегашните 50+ настани, настапиле повеќе од 200 изведувачи, со повеќе од 500.000 гледачи на социјалните мрежи и илјадници балкони во осум различни општини во Скопје.
Проектот запира со вечерниот настап на познатите „Суперхикс“, а градските културни институции наскоро ќе излезат со адаптирани програми усогласени со идните препораки на Владата. #СкопјеДома

https://www.facebook.com/KIC.QIK/posts/3086667358059105
https://www.facebook.com/KIC.QIK/posts/3086720178053823

Similar Posts