| |

Qendra Informative Kulturore – Shkup ju fton në manifestimin tradicional “Tingujt e Çarshisë”

Qendra Informative Kulturore – Shkup ju fton në manifestimin tradicional “Tingujt e Çarshisë”, i cili do të mbahet me 13,15, 16 dhe 17 shtator, 2020.

Si çdo vit, edhe këtë vit programi do të jetë i pasur dhe i larmishëm.
Do të ketë koloni arti,shfaqje teatrale, filma, stand up komedi, letërsi, koncerte të zhanreve të ndryshme të muzikës: popullore, këngë qytetare, xhaz, rok, operë, zbavitëse …nëpër sheshet, rrugicat e Çarshisë, në Kalanë e Shkupit, Kurshumli Han, Suli Han …
Ju mirëpresim të jeni pjesë e këtij manifestimi tradicional.Maskat dhe distanca e obliguar.
Me respekt, QIK – Shkup

https://www.facebook.com/KIC.QIK/posts/3433731203352717

Similar Posts

| |

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“ што ќе се одржи на 13, 15, 16 и 17 септември 2020 година.
Како и секоја година, така и ова, програмата ќе биде богата и разновидна.
Ќе има ликовни колонии, театарски претстави, филмови, стенд ап комедија, литература, концерти од различен жанр на музика: народна, џез, рок, опера, забавна… на плоштадите, улиците на Чаршијата, на Скопското кале, Куршумли Ан, Сули Ан….
Ве очекуваме да бидете дел од оваа традиционална манифестација.
Маските и дистанца се задолжителни.
Со почит, ЈУ КИЦ – Скопје

https://www.facebook.com/KIC.QIK/posts/3433731203352717

Similar Posts