|

Promovimi “ENCIKLOPEDIA E ILUSTRUAR MAQEDONASE PËR FËMIJË”

Qendra Informative Kulturore – Shkup ju fton në promovimin e pare “ENCIKLOPEDIA E ILUSTRUAR
MAQEDONASE PËR FËMIJË”. Promovimi do të mbahet me 18 tetor, 2018 në orën 13:00, në Sallonin 19:19, me performancë nga nxënësit të Sh.F. “Kuzman Josifofski Pitu”, Shkup.

Kjo enciklopedi, sipas origjinalitetit dhe unikalitetit të saj, është i pari i këtij lloji në Republikën e Maqedonisë dhe është vepra origjinale e një ekipi të autorëve maqedonas. Enciklopedia synon të inkurajojë kuriozitetin dhe interesimin e fëmijëve për vete dhe atdheun e tyre dhe kryesisht është i dedikuar për fëmijët nga 5 deri në 10 vjeç, por ka mundësi ta përdorin të gjithë fëmijët edhe më të vegjël e më të mëdhenj.
Në këtë enciklopedi janë përpunuar 39 tema që ofrojnë informata themelore në lidhje me atdheun – Republika e Maqedonisë, për bukurinë e saj, si dhe të dhëna të rëndësishme për nivele të ndryshme të ilustrimeve.
Përmbajtja konceptuale dhe tematike e dëshirave të veçanta të ndjeshmërisë dhe disponueshmërinë për fëmijët, duke shtuar me deficitin e literaturës së këtij lloji në vend dhe krijimin e një kontribut të çmuar në letërsinë për fëmijë.
Promovues: Dr. Hristo Petreski dhe Eli Makazlieva

Similar Posts