|

Promovim i librit “Shitës i iluzioneve” nga Nikolla D. Sarajlija

Të nderuar, Qendra Kulturore – Informative – Shkup, ju fton në promovimin e librit ”Shitës i Iluzioneve” nga Nikolla D. Sarajlija më 13.11.2014 (e enjte), Salloni 19:19, me fillim në orën 19:19.

Të nderuar,
Qendra Kulturore – Informative – Shkup, ju fton në promovimin e librit ”Shitës i Iluzioneve” nga Nikolla D. Sarajlija më 13.11.2014 (e enjte), Salloni 19:19, me fillim në orën 19:19.
Nikolla D. Sarajlija është i lindur në vitin 1958 në Strumicë. Diplomon letërsi jugosllovene më gjuhë maqedonase në fakultetin filologjik në Shkup. Ka qenë gazetar – redaktor në Radio Strumicë dhe redaktor në Stumiçki vesnik, dhe pastaj themelues dhe kryeredakor në Strumica Denes, Kultum, Zenit.
Nikolla D. Sarajlija e publikon librin e vet autentik, origjinal, të përmbajtur dhe selektiv “Shitës i Iluzioneve”.
Por, ai nuk ka iluzione, përkundrazi, është i bindur dhe e din që ruga drejt artit është e vështirë dhe plot pengesa, dhe ai e hec qetë dhe sigurtë.
Eksperienca e tij krijuese, por dhe përjetimet, sinqeriteti dhe dinjiteti kësaj here janë të inkorporuara në korniza të haibuneve, si lloj i veçantë i poezisë haiku japoneze.
Librin do ta promovon Hristo Petreski, vargjet nga libri do ti interpreton Kristina Biljanoska, performancë muzikore nga Gjorgji Trajkov, kitarë.

Similar Posts