|

PROMOVIM I LIBRAVE

Tema: Ftesa – Promovim i librave, “Flasim shpejt” nga Snezhana Panoska, “Alltani dhe të tjerët” nga Aleksandar Mihajloviq dhe “Libri i fundit në planetin Tokë” nga Filip Petrovski

Promovues i librave do të jetë: mr. Tatjana Gogoska

Pjesët nga librat do ti lexojë: Sasha Shotarovski

Koha dhe vendi: 13 shtator 2019, në Bufe Taftalixhe, me fillim në orën 19:00

Të nderuar,

Qendra e Informacionit Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë t’ju ftojë  në promovimin e librave, “Flasim shpejt” nga Snezhana Panoska, “Alltani dhe të tjerët” nga Aleksandar Mihajloviq dhe “Libri i fundit në planetin Tokë” nga Filip Petrovski.

Promovimet do të mbahen me 13 shtator 2019, në Bufe Taftalixhe, me fillim në orën 19:00.

Filip Petrovski lindi në 26 qershor 1993 në Kumanovë. Petrovski është Fagotist i diplomuar në FAM në Shkup. Ai gjithashtu ka veprën e tij të parë letrare, “Bota në botëra”.  Romani i tij i dytë i botuar së fundmi është “Libri i fundit  mbi planetin Tokës”. Është  recensues i veprave të lartëpërmendura. Ai gjithashtu ka marrë pjesë në ngjarje të shumta muzikore. Ka çmime të shumta në fushën e muzikës si një artist profesionist muzikor.

Snezhana Panoska anëtare e “Klubit të Krijuesve të Letërsisë – Prilep”. Autore e poezive “Poema nga shpirti im”, “Mijëra yje”, “Fotografi të jetës” ….., koleksioni i këtij konkursi është “Flasim i shpejtë”, koleksioni i saj i parë me poezi për fëmijë .. .

Koleksioni përmban 72 këngë për të rinjtë, të gërshetuar me shumë shije dhe shpirt, duke parë nipërit e mbesat e saj. Këtu përmenden qeni, macja dhe miu, si dhe dallëndyshet, dhitë dhe bletët .. Vlen të shihet dhe të lexohet.

Aleksandra Mihajloviq, poet dhe autor i koleksionit të poezive “Alltani dhe të tjerët”, u lind në vitin 1971 në Gostivar. Ka mbaruar Fakultetin e Pedagogjisë në Shkup. Punon si arsimtar. Poezinë e shkruan në dy dekadat e fundit.

Promovues i librave do të jetë: mr. Tatjana Gogoska, ndërsa pjesët nga librat do ti lexojë: Sasha Shotarovski.

Similar Posts