|

Pesëdhjetë vjetori i krijimtarisë së artit të Aleksandar Filipovski – Aco

Qendra Informative – Kulturore në Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veqantë t’ju ftojë në pesëdhjetë vjetorin e krijimtarisë së artit të Aleksandar Filipovski – Aco, që do të mbahet në datën 17 shkurt,2011 (ditë e enjte) në sallonet e ekspozitës Imperial  1 dhe 2,me fillim në orën 20:00.

A.Filipovski ka lindur në vitin 1936 në fshatin Nikiforovo. Shkollën për aplikim të Artit e ka mbaruar në Shkup në vitin 1958. Ka realizuar 22 ekspozita individuale në Maqedoni. Ka qenë pjesëmarrës  edhe në shumë ekspozita në grup, në Maqedoni dhe jashtë  saj.  Ka marrë çmimin për grafikë NUB “Shën Klimenti I Ohrit” në Shkup në vitin 1980.

Në ekspozitë  do të ekspozohen  70 vepra – piktura të punuara në teknikën –vaj në pëlhurë , akuarele,vizatime dhe të punuara në periudhën 1975 – 2009.

Similar Posts