Promovovim i librit “ Dy jastëk” nga Olivera Qorvezirova.
|

Promovovim i librit “ Dy jastëk” nga Olivera Qorvezirova.

Në Qendrën Informative Kulturore – Shkup, në datën 20.01.2011,në Sallonin 19,19 në orën 19:19 (ditë e enjte) do të promovohet libri “ Dy jastëk” nga Olivera Qorvezirova. Olivera Qorvezirova është autore e disa romaneve për fëmijë, libra të poezive dhe romane për të rritur. E mbaroi fakultetin Filologjik në Shkup,…

Hapja e ekspozitës “KUJTIMI” nga Faik Kryeziu
|

Hapja e ekspozitës “KUJTIMI” nga Faik Kryeziu

Qendra Informative – Kulturore në Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veqantë t’ju ftojë në  hapjen e ekspozitës  “KUJTIMI”  nga Faik Kryeziu,që do të mbahet në datën 25 nëntor,2010 (ditë e enjte) në sallonet e ekspozitës Imperial  1 dhe 2,me fillim në orën 20:00. Faik Kryeziu ka lindur në vitin 1950 në Rogaçicë, R….

Recital i Marija Gjoshevskës- piano më 20.10.2009
|

Recital i Marija Gjoshevskës- piano më 20.10.2009

MARIJA Gjoshevska e ka filluar arsimin muzikor në Negotinë. Arsimin e mesëm muzikor e ka kryer në QSHSHMB “Ilija Nikolovski- Luj” në Shkup, në klasën e prof. Snezhana Anastasova Çadikovska. Ka diplomuar dhe magjistruar në FAM në Shkup në klasën e prof. Boris Romanov, ku aktualisht është në studime të…

Ekspozitë e Nikolla Martinovskit
|

Ekspozitë e Nikolla Martinovskit

Nikolla Martinovski, më 04 nëntor 2009 (e mërkurë) në orën 20:00. Nikolla Martinovski (Krushevë, 1903- Shkup 1973), piktor dhe pedagog, njëri nga themeluesit e pikturimit modern maqedonas. Është diplomuar në Shkollën e arteve të bukura në Bukuresht, 1927. Qëndrim studimor në Paris, 1927-1928. Ekspozita të shumta të pavarura në Shkup,…

Recital i Goran Naçevskit dhe Milica Shkariqit
|

Recital i Goran Naçevskit dhe Milica Shkariqit

në Muzeun e qytetit të Shkupit me fillim në orën 20:00. Në program do të interpretohen vepra  nga List, Ravell, Rahmanjinov dhe Çajkovski. Goran Naçevski e ka filluar arsimin muzikor, solo këndimin dhe kompozimin, në  QSHSHMB “Ilija Nikolovski- Luj” në Shkup. Diplomoi dhe magjistri në Fakultetin e artit muzikor në…

Magjia e monmartrit të vogël të Manastirit
|

Magjia e monmartrit të vogël të Manastirit

Këtë vit, 2010, për të 25-tën herë në Qendrën kulturore-informative- Shkup do të prezantohet me vepra nga konkursi ndërkombëtar Manastiri 2009- vepra të shpërblyera në teknika të ndryshme, në temë të lirë, prej 30 vendeve të botës. Përkrah tyre do të ekspozohen edhe vepra nga punëtoritë figurative në Manastir, Ohër…

Promovim i poemës “Paralajmëtarja”
|

Promovim i poemës “Paralajmëtarja”

Qendra kulturore informative – Shkup ka nder dhe kënaqësi të veçantë t’ju ftojë në promovimin e librit ”Paralajmëtarja” nga Mihail Renxhov, laureat i çmimit “Grigor Përliçev” për poemë më të mirë në vitin 2009, më datë 25.03.2010 në Sallonin  19,19, me fillim në orën 19,19.  Botues: Detska radost.Mihail Renxhov, poet,…

Ekspozitë e Zharko Basheskit
|

Ekspozitë e Zharko Basheskit

Qendra kulturore informative – Shkup ka nder dhe kënaqësi të veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e skulpturave të Zharko Basheskit, më 20.04.2010 në orën 20:00, në sallonin ekspozues Imperijal 2. Është lindur në Prilep në vitin 1957. Ka kryer fakultetin e arteve figurativen Shkup në vitin 1988. Studimet pasuniversitare i…