“СВЕТЛИНАТА НА УБАВИНАТА И УМЕТНОСТА” – МИМОЗА РАЈЛ

“СВЕТЛИНАТА НА УБАВИНАТА И УМЕТНОСТА” – МИМОЗА РАЈЛ

Мимоза Рајл дипломирала на Филозофскиот факултет во Скопје,постдипломските студии ги продолжила во областа на Современата Филозофија наобразованието и културата,методологија на науката на Европските јазици,каде ги завршува и докторските студии.Пишува поеми,објавува поезија во неделни списанија (поголемиот број публикации се поврзани со културата) Работела како координатор и уредник во Македонска Телевизија и…

„Сите заедно, за сите поубаво“ – Сељами Кољоња

„Сите заедно, за сите поубаво“ – Сељами Кољоња

Почитувани,КИЦ – Скопје има чест и задоволство да Ве покани на настанот „Сите заедно, за сите поубаво“ – Концерт рецитал на Сељами Кољоња со неговиот музички бенд. Концертот ќе се одржи на 28.05.2021 со почеток од 19:00 часот, во Филхармонија на Република Северна Македонија. * Салата ќе биде исполнета 30%…

„Тë gjithë sëbashku, për të gjithë më mirë” – Selami Kolonja

„Тë gjithë sëbashku, për të gjithë më mirë” – Selami Kolonja

Тë nderuar,QIK – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë të ju ftoj në manifestimin „Тë gjithë sëbashku, për të gjithë më mirë” – Koncert recital – Selami Kolonja dhe bendi i tij muzikor. Koncerti do të mbahet më 28.05.2021 me fillim në orën 19:00, në Filharmoninë e Republikës së Maqedonisë së…

„Кëngë të arta” – Astrit Stafai & All star band

„Кëngë të arta” – Astrit Stafai & All star band

Тë nderuar, QIK – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë të ju ftoj në manifestimin „Кëngë të arta” – Koncert solistik dhe promovim i albumit “Dedication” i multiinstrumentalistit Astrit Stafai & All star band dhe mysafirit Ardit Stafai – vokal. Koncerti do të mbahet më 21.05.2021 me fillim në orën 19:00,…

“Guaskë, folje” – Borçe Panov

“Guaskë, folje” – Borçe Panov

​QIK – Shkup ju fton në promovimin e librit “Guaskë, folje”, nga Borçe Panov. Promovimi do të mbahet me 21 prill 2021, në parkun para QIK – Shkup, me fillim në orën 17:00.

“Глочка школка”,од Борче Панов

“Глочка школка”,од Борче Панов

Почитувани,Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “Глочка школка”,од Борче Панов, на ден,21.05.2021г., почеток во 17:00, во паркот пред КИЦ – Скопје. Борче Панов роден во Радовиш.Дипломирал на Филолошкиот факултет во Скопје.Член е на ДПМ од 1998г.Неговата поезијае застапена во повеќе антологии и панорами на современата македонска поезија, како…