|

OQEANI NGA FOTOGRAFITË, nga Tomisllav Osmanli

Qendra e Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë t’ju ftojë në promovimin e librit me tregime “Oqeani nga fotografitë”, në 16.05.2018g. – Salloni 19:19, me fillim në orën 19:19.

Osmanli krijon në shumë disiplina. Ai është autor i 23 librave të botuar: prozë, dramë, shkrime, teori dhe ese.
Veprat e tij letrare janë përkthyer në: anglisht, frëngjisht, polonisht, serbisht, kroatisht, bullgarisht, rumunisht, greqisht, arabisht … si edhe Ladino, gjuha e hebrenjve sefardikë.
Për vite ai ka qenë i angazhuar për kritika filmike dhe teatrale.
Është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve, i shoqatës Pen, dhe i zgjedhur tri herë për kryetar, gjithashtu ishte kryetar i Rinisë Filmit të Maqedonisë
Nga 1976 ka punuar si gazetar dhe redaktor i rubrikave dhe programeve për kulturëurës: redaktor i “Koordinata”, kontributi mujor për kulturën në të përjavshmëm “Mlad Borec”, zëvendës redaktor i gazetës “Mlad Borec”, redaktor i kulturës i revistës “21 “, redaktor-komentator në gazetën ditore” Nova Makedonija “dhe redaktor i programit kulturor-artistik i TV” Telma “në Shkup deri në heqjen e saj në vitin 2015. Sot ai është një artist i pavarur, shkrimtar, skenarist dhe dramaturg me referenca të shumta ndërkombëtare.
Për punën e tij të ndryshme artistike dhe gazetareske, ai ka fituar gati njëzet çmime.
Librin do ta promovojnë: prof.dr. Lidija Kapushevska Drakulevska, prof. dr. Vlladimir Martinovski ndërsa
Pjesët nga libri do ti lexojë: Ane Blazhevski, aktorë.

Similar Posts