|

“Muri para pafundësisë”nga Millovan Stefanovski

Milovan Stefanovski është poet, shkrimtar, përkthyes. Ai u diplomua në letërsinë jugosllave dhe gjuhën maqedonase në Fakultetin Filologjik në Shkup.
Në periudhën 1987-1991, së pari në Rumani (Craiova), pastaj në Turqi (Stamboll), ishte lektor i gjuhës maqedonase në universitetet atje.
Është autor i tetëmbëdhjetë librave të botuar.
Në një mandat (1998-2000) ai ishte kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Maqedonisë. Ai është anëtar i Bashkimit të Përkthyesëve Letërorë të Maqedonisë.
Fitues i çmimit më të lartë letrar për poezi, çmimin “Vëllezërit Miladinovci” në Mbrëmjet e Poezisë së Strugës në vitin 1978 për librin “Muri para pafundësisë”. Në vitin 2003, mori çmimin “Novela e Vitit”, i cili u dha nga bordi redaktues i “Utrinski vesnik”. Për poemën Adam nga Govrlevo në vitin 2010 ai merr çmimin “Grigor Prliçev”.
Muri para pafundësisë është një libër i vogël poetik, shfaqja e parë e të cilit ishte në vitin 1978 si libër debutues nga Milovan Stefanovski, do të nxisë shpirtrat e skenës letrare dhe, në përgjithësi, publike.
Promovues: Natasha Avramovska, Branko Cvetkovs, Petko Dabevski, Pjesët nga libri do ti lexoj: Snezhana Koneska Rusi, aktore ndërsa performanca muzikore nga: Vasil Atanasov, oboa dhe Todor Svetiev, piano.

Similar Posts