|

Merita Halili dhe Raif Hyseni me Ansamblin Montclair University,SHBA-“KASTRIOTËT”.

Merita Halili është një nga interpretueset më të larta në muzikën popullore të Shqipërisë së Mesme. Merita Halili është e martuar me muzikantin nga Mitrovica, Raif Hyseni dhe jetojnë në . E lindur në vitin 1966 në kryeqytetin e Shqiperise Tiranë , Merita u rrit duke kënduar këngët lirike e rajonit të saj të lindjes së Shqipërisë së Mesme. Debutimin e saj në mbarë vendin erdhi në 1983, në në moshë të re kur ajo këndoi në Festivalin Kombëtar Folklorik në qytetin e Gjirokastrës

Repertori për të cilin Merita është më e njohur është ai i qyteteve të Shqipërisë Qendrore (Shqipëria e Mesme), veçanërisht Tiranë , Elbasan, Kavajë dhe Durrës . Modeloi të kënduarit e saj jo vetëm në muzikë familjare edhe në regjistrimet e këngëtarëve më të vjetër. Këto janë të incizuara në Institutin e Folklorit në Tiranë, dhe shfaqen në radiot shqiptare nga dy këngëtare të famshme të disa breznive Hafsa Zyberi nga Tirana dhe Fitnete Rexha nga Kruja e cila ishte dhe mësuesja e saj. Në bashkëpunim me muzikantë dhe arrangers në Radio Televizionin Shqiptar, ajo pastaj zhvilloi qasjen e saj ndaj këtyre këngëve dhe përfshin rregullime të përpunuara instrumentale dhe kombinimin e plotë të vargjeve dhe teknikën vokale.

Merita Halili dhe Raif Hyseni  në Shkup vijnë me concert në Shkup me Ansamblin e studentëve të Montclair University, nga SHBA dhe Grupin “KASTRIOTËT”.
Koncerti do të mbahet në Sheshin “SKENDERBEU”, Çarshia e Vjetër, Shkup me 3 korrik 2019, me fillim në orën 21:00.

Similar Posts