|

“MBRËMJE ME SONATË” NGA DUO DALI, Gjermani

Ju ftojmë në Qendrën Informative – Kulturore në Shkup, në “Mbrëmje me sonatë” nga DUO DALI – Gjermani, LIZA MARIJA SHUMAN, violinë dhe DARKO KOSTOVSKI, piano. I cili do të mbahet me 22 tetor (e martë), në orën 20:00, në Sallonin 19:19. Në program do të ekzekutohen veprat nga: Моzart, Grieg, Franck

Ju ftojmë në Qendrën Informative – Kulturore në Shkup, në “Mbrëmje me sonatë” nga DUO DALI – Gjermani, LIZA MARIJA SHUMAN, violinë dhe DARKO KOSTOVSKI, piano. I cili do të mbahet me 22 tetor (e martë), në orën 20:00, në Sallonin 19:19. Në program do të ekzekutohen veprat nga: Моzart, Grieg, Franck
.DUO DALI është formuar në vitin 2010 dhe përbëhet nga Liza Marija Shuman, violinë dhe Darko Kostovski, piano. Të motivuar me dëshirën për muzikën kamertale Liza Marija Shuman dhe Darko Kostovski, solistë të shquar dhe artist të njohur iu lindi idea e krijimit të DUO DALI.
Nga fillimi DUO Dali zhvillon një repertor të gjerë të këngëve, duke filluar nga veprat barok deri tek ato bashkëkohore. Menjëherë pas krijimi merr një bursë nga Akademia e Muzikës në Keln /2011 /. Më pas në vitin 2012 iu dha një grant i dytë nga fondacioni “Richard Verner – dr Karl Dornen”.
Gjatë vitit 2013, DUO DALI, merr pjesë në festivalin EUREGIO, në pallatin “Hans Marck” Tecklenburg, Gelzenkirchen Luttinghoff. Pason ftesa për pjesëmarrje në Javën Ndërkombëtare të muzikës Kamertale në Montepulcioano, Itali. Në vitet e fundit DUO DALI ka realizuar koncerte të shumta në Gjermani dhe jashtë vendit me entuziazëm të plotë dhe qasje të reja të muzikës klasike mënyrë .. Koncertet kishin një pritje të pozitive nga audienca. DUO DALI ka bashkëpunuar me prof. Viviane Haguer.
Në vitin 2014 pritet të lançohet disku i parë nga DUO DALI, me vepra nga Beethoven.

Lisa Marie Schumann u lind në vitin 1988 në Këln, Gjermani. Mësimet e para për violinë i merr që nga mosha 4-vjeçare, dhe në vitin 1996 fitoi konkursin Kombëtar “Jugend Musiziret.” Në moshën 11-vjeçare bëhet pjesë e klasës së profesorit të njohur në botë Zakhar Bron, profesor në Akademinë e Muzikës në Këln. Ka qenë pjesëmarrëse në seminare të shumta për violinë në Austri, Japoni, Suedi, Spanjë, Portugali, Gjermani, Franc, Itali … të udhëhequr nga solistë të shquar dhe profesorë.
Është fituese e shpërblimeve të shumta, duke përfshirë:
2001-Çmimi i parë-“Jugen Musiziert”, Gjermani
-2003 – Çmimi i parë / kategoria- përbërja kamertale / – në garën e njëjtë
-2004 – Çmimi i tretë- konkurrenca ndërkombëtare, Novosibirsk, Rusi
2006 Çmimi i parë – gara ndërkombëtare “Lipinski dhe Vienjavski”, Varshavë, Poloni
-2013 – Çmimi i parë-Konkursi Ndërkombëtar “Alois Kottmann”, Gjermani
Lisa Marie Schumann koncertin e parë me orkestrën e ka realizuar në moshën 12 -vjeçare . Ka vazhduar me paraqitjet e shumta me Orkestrën në Gjermani , Francë, Suedi , Austri, Zvicër, Japoni , … Më shumë herë ka qenë mjeshtër koncert me orkestrat më të njohur në Gjermani, me të cilët performon në sallat e famshme të koncerteve si: Konzerthaus – Berlin, Meistersinger – Nuremberg , Bonn – Beethoven Hall , sallë Neptun – Mynih … Repertori i Lisa Marie Schumann përfshin vepra nga baroku , klasike, romantizmi e deri tek veprat bashkëkohore të shekullit XX .
Realizimin e shëndoshë dhe video për Radio WDR3 , BRKLASSIK , NHK – Japoni .
Liz MARIA Schumann luan violinë me famë botërore Ferdinando Gagliano – Neapol 1795.

Similar Posts