|

Koncert-recital nga Sofija Nikoska, violinë dhe Hristina Nikoska, piano

Qendra Informative – Kulturore në Shkup , ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në recitalin e Sofija Nikoska, violinë dhe Hristina Nikoska, piano, që do të mbahet në datën 25 dhjetor,2012 (ditë e martë) në Sallonin 19:19.

Sofia Nikoska u lind në vitin 1991 në PrilepAi filloi shkollimin e saj muzikor në moshën 6 vjeçare në shkollën fillore të muzikës  në vendlindjen e saj.Shkollën e mesme të muzikës e ka mbaruar në QASHMB  Ilija Nikollovski – Luj” në Shkup. Në moshën 15 vjeqare u regjistrua në Fakultetin e Muzikës në Shkup në klasën e profOleg Kondratenko dhe kështu u bë studentja më e re në këtë institucion arsimorAjo u diplomua me notën më të lartë  CUM LAUDE.
Tani ajo është stipendist – student  i “ALBENIZ” fondacionit, në Kolegjin Mbretëror të muzikësi “Mbretëresha Sofia“,  në Madrid në klasën e profesorit të njohur botëror, Zakhar Bron. Ka qenë pjesëmarrëse në seminare drejtuar nga pedagogët e shquar për violinë si: profJ. Volginprof. B. Dimçevski, prof. D.Ivanova, prof.S. Badivuku prof. P. Shepard  Ka marrë pjesë në shkollën verore Emra të rinj” –  Suzdalj, Rusi nën drejtimin e Isabella Sergejevna Golovina.
Hristina Nikoska u lind në vitin 1989 në Prilep, ku në shkollën fillore të muzikës fillon me edukim muzikor  klasën e profV. KoçoskaShkollën e mesme e muzikës e mbaroi në QASHMB  Ilija Nikollovski – Luj“, në klasën e profLRomanovaAjo u diplomua nga Fakulteti i Arteve Muzikore në Shkup në klasën eprofMarija GjosevskaMerr pjesë në më shumë seminare të udhëhequra nga profesor të shquarsi: profB. Romanov, prof. A. Soria, nga Konservatori i muzikës në Barcelonëprof. M. Krasovski Tel Aviv. Është pjesëmarrëse edhe në Akademinë Evropiane verore të muzikës ku  punon me prof.Lejla Pula, Kosovë dhe  Jaromir Klepach, Çeki.

Similar Posts