|

Koncert nga KOLOS CURRI, piano dhe VIGJILENT CURRI, kitarë

Të nderuar, Qendra Informative – Kulturore në Shkup ju fton në Koncert nga KOLOS CURRI, piano dhe VIGJILENT CURRI, kitarë, që do të mbahet me datën 11 shtator 2014, në sallonin 19:19, me fillim në orën 19:19.

Të nderuar,Qendra Informative – Kulturore në Shkup ju fton në Koncert nga KOLOS CURRI, piano dhe VIGJILENT CURRI, kitarë, që do të mbahet me datën 11 shtator 2014, në sallonin 19:19, me fillim në orën 19:19.

Kolos Curri – i lindur më 09.04.1996 në Shkup.Shkollën fillore e kreu në SH.F.”Zhivko Brajkovski”-Shkup,ku paralelisht ndoqi mësimet edhe në shkollën e ulët të muzikës “Ilija Nikollovski – Lluj” në instrumentin e pianos.
Shkollimin e mesëm e vazhdoi në QSHSHMB “Ilija Nikollovski – Lluj” në paralelen shqipe ku arriti sukses të shkëlqyeshëm.Ishte nxënës në klasën e Prof. Edita Haxhi-Hamza.Ka marrë pjesë në disa gara vendore dhe ndërkombtare:

• Gara për nder të Chopin dhe Schumann – çmimi(vendi) i tretë
• Gara e muzicientëve të rinj Arskosova 2008 – çmimi i tretë
• Gara e muzicientëve të rinj Arskosova 2012 – çmimi i dytë
• Garat e treat ndërkombëtare të pianistëve të rinj – Gjevgjeli – çmimi i dytë
Përveç garave në piano,ai ka marrë pjesë edhe në gara të lëndëve teorike – lëndën e Kontrapunkt-it

Garat e para shtetërore “Mihajllo Nikollovski”-Manastir (2013) – çmimi i parë
Garat internacionale “Mihajllo Nikollovski”- Manastir (2014) – çmimi i parë

Vigjilent Curri – I lindur më 19.07.2000 në Shkup.Shkollën fillore e kreu në SH.F.”Zhivko Brajkovski”- Shkup,me sukses të shkëlqyeshëm ku paralelisht ndoqi mësimet në instrumentin e kitarës në klasën e Prof. Gjoko Grujovski-t.Është regjistruar në QSHSHMB “Ilija Nikollovski – Lluj” në paralelen shqipe,në drejtimin muzicient interpretues në instrumentin e kitarës,në klasën e Prof. Bekir Sejfulla.

ОБЈАВИ

Similar Posts