|

“Gjimnazijada” – një takim i talenteve 2019

Ngjarja kulturore “Gjimnazijada” – një takim i talenteve, është i pranishëm në skenën kulturore në qytetin e Shkupit për 10 vjet.

Dëshira për shprehje artistike ka sjellë së bashku talente të reja nga shkollat e mesme që përgatisin shfaqje teatrore në skenarin, drejtimin, veprimin, lëvizjen e skenës, koreografinë, muzikën, skenën dhe disenjin e kostumeve brenda kuadrit të aktiviteteve të projektit.

Nga viti 2009, të rinjtë në filluaan paraqitjen dhe arritjet e tyre artistike në një skenë profesionale që ishte i hapur për një audiencë më të gjerë.

Manifestimi u realizua dhe i tejkaloi të gjitha idetë, pritjet dhe qëllimet tona.

Solli freski në skenën kulturore në qytet, tashmë e njohur dhe e dëshiruar me padurim.

Qëllimi më i rëndësishëm u arrit – kemi një bazë nga e cila është ndjekur rruga jetësore e shumë të rinjve të talentuar dhe disa prej tyre, që në vitin 2014, u dekoruan me diploma nga fakultetet e artit. Sot ata marrin pjesë aktive në jetën kulturore të Maqedonisë dhe individualisht kanë arritur sukses përtej kufijve tanë.

Nga viti 2009 deri në vitin 2018, manifestimi “Gjimnaziada”, u zhvillua 8 herë (në vitin 2011 dhe 2014, pauzuam për arsye të justifikuara)

Të realizuara – 54 shfaqje

Pjesëmarrës – mbi 900 nxënës

Audienca – mbi 10,000 shikues

Similar Posts