Festivali veror i qytetit “Tingulli i Shkupit”.

“Tingujt e pazarit”, këtë vit nën moton “Tingulli i Shkupit” do të shndërrohet në një festival me shumë koncepte të reja dhe të ndryshuara. Manifestimi kryesor i Qendrës Informative Kulturore – Shkup do të jetë në formatin e festivalit veror të Shkupit dyditor në ambient të hapur, ku do të performojnë emra aktualë dhe të freskët vendor dhe ndërkombëtar.

🆕 “Tingulli i Shkupit” do të thotë frymëmarrje e freskët në verën e nxehtë dhe të gjatë të Shkupit dhe një përpjekje për të ngopur urinë kulturore të skenës së Shkupit, me ngjarje muzikore bashkëkohore dhe një ofertë të larmishme kulturore nga spektri i aktiviteteve të qendrës.

💯 “Tingulli i Shkupit” nënkupton gjithashtu një festival të ri, veror, në ajër të hapur, i cili synon të shndërrohet në një pikë të re muzikore të Shkupit. Një hapësirë ​​ku si grupet e krijuara ashtu edhe ato të reja që ende kërkojnë besimin e qytetit mund të shihen në një skenë të madhe. Pra edhe promovimi i vendeve të reja të koncerteve në qytet, duke i ringjallur ato në një kontekst kulturor.
“Tingulli i Shkupit” është një festival që do të mbahet më 16 dhe 17 shtator, kurse programin më poshtë…

Konferenca për shtyp: https://fb.watch/fo76rWzFCj/

⚠️ Programi i festivalit TINGULLI I SHKUPIT

📆 E premte, 16 shtator

📌 Sheshi Nënë Tereza:
– Hajka
– Dina Jashari & drugari
– KONSTRAKTA & Zemlja Gruva

📌 Nëpër pazar:
– Viva Strings
– Diaz Wojtas Duo

📌 KIC (Imperial I):
– MAQEDONIA, ekspozitë nga Daniel Chastinet & Wilson Neto

📆 E shtunë, 17 shtator

📌 Sheshi Nënë Tereza:
– Banda Bruka
– Foolish Green
– Bla bla bla
– Toni Kitanovski
– Ljubojna

📌 Ibni Payko
– Bakllava
– Dobrila dhe Dorian Duo
– Peria
+
– Ekspozita e kolazheve nga Igor Kalc
– Lexim poezish
– “Kuferko, udhëtari i botës nga Maqedonia” – lojë për fëmijë

Ngjarja: https://www.facebook.com/events/796969595077852?ref=newsfeed
Konferenca për shtyp: https://fb.watch/fo76rWzFCj/

🖌Ilustrim dhe dizajn: Gotse Ilievski

💵 Të gjitha aktivitetet mbështeten nga Qyteti i Shkupit dhe Ministria e Kulturës.

Similar Posts