|

Ekspozitë jubilare “40 vjetori i krijimtarisë (1973 – 2013)” nga Zharko Jakimovski

Qendra Informative – Kulturore në Shkup ju fton në ekspozitën jubilare “40 vjetori i krijimtarisë (1973 – 2013) nga Zharko Jakimovski” , që do të mbahet në datën 3 dhjetor, 2013 (e martë) në sallonet e ekspozitës Imperial 1 dhe 2, me fillim në orën 20:00.

 • Qendra Informative – Kulturore në Shkup ju fton në ekspozitën jubilare “40 vjetori i krijimtarisë (1973 – 2013) nga Zharko Jakimovski” , që do të mbahet në datën 3 dhjetor, 2013 (e martë) në sallonet e ekspozitës Imperial 1 dhe 2, me fillim në orën 20:00.
  Zharko Jakimovski në ekspozitën e tij jubilare do të prezantohet me vizatime, pastele dhe piktura të krijuara gjatë 40 viteve të punës së tij.
  Jakimovski u lind në vitin 1948 në Shkup, diplomoi në Akademinë e Arteve në Ljublanë në vitin 1974. Është anëtar i SHPAM. Nga viti 1976 e deri më sot ka ka realizuar 14 ekspozita personale, në Maqedoni 12, në Austri 1 dhe në Gjermani 1. Ka marr pjesë në shume ekspozita në grup në vend edhe jashtë tij. Është fitues i 6 çmimeve të rëndësishme si : “Klimenti i Ohrit”, “Llazar Liçenoski” etj.

   

  Ekspozita do të zgjasë deri me 21 dhjetor, 2013. 

  Similar Posts