Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori
|

Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori

Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori, i cili ndahet për kontribut në fushën politike, kulturore dhe jetën shoqërore në vend. Fituesi, siq lajmëroi Ministria e kulturës, e merr këtë shpërblim për kontributin e tij në zhvillimin e krijimtarisë letrare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.Për fitimin…

PROMOVIM I LIBRAVE
|

PROMOVIM I LIBRAVE

Tema: Ftesa – Promovim i librave, “Flasim shpejt” nga Snezhana Panoska, “Alltani dhe të tjerët” nga Aleksandar Mihajloviq dhe “Libri i fundit në planetin Tokë” nga Filip Petrovski Promovues i librave do të jetë: mr. Tatjana Gogoska Pjesët nga librat do ti lexojë: Sasha Shotarovski Koha dhe vendi: 13 shtator…

Promovimi i librit Caged – Novelë për dashuri”, nga Vullnet Muharemi

Promovimi i librit Caged – Novelë për dashuri”, nga Vullnet Muharemi

Vullnet Muharemi lindi ne Tetovë 1982, ku kreu shkollën fillore dhe të mesme në Gjimnazin e Tetovës. Në vitin 2000, u shpërngul në Oxford, Angli ku studioi shkenca politike. Studimet post – universitare (MA) i kreu në Universitetin e Exeter – it e Angli. Autorë te preferuar që patën ndikim…

“Në një frymë” nga Hristo Petresk
|

“Në një frymë” nga Hristo Petresk

QIK-Shkup ju fton në promovimin e librit me poezi të titulluar “Në një frymë”, nga botuesi: Feniks dhe në ekspozitë të pikturave, nga Hristo Petreski. Promovimi I librit dhe hapja e ekspozitës do të bëhen me 8 prill, 2019, salloni I ekspozitës Imperial 1, me fillim në orën 12:00. Libri…

“Gjimnazijada” – një takim i talenteve 2019
|

“Gjimnazijada” – një takim i talenteve 2019

Ngjarja kulturore “Gjimnazijada” – një takim i talenteve, është i pranishëm në skenën kulturore në qytetin e Shkupit për 10 vjet. Dëshira për shprehje artistike ka sjellë së bashku talente të reja nga shkollat e mesme që përgatisin shfaqje teatrore në skenarin, drejtimin, veprimin, lëvizjen e skenës, koreografinë, muzikën, skenën…

Boban Rajçinoski Koncert
|

Boban Rajçinoski Koncert

Qendra Informative Kulturore – Shkup ju fton në Koncert – Boban Rajçinoski – tenor dhe Millan Jankulloski – piano. Koncerti do të mbahet më 14.12.2018, me fillim në orën 20:00,në sallonin 19:19.

Delvina Kërluku Promovim
|

Delvina Kërluku Promovim

Ju ftojmë në promovimin e librit “Im Atë dhe këlyshët e Titos”,autore Delvina KËRLUKU, më 26.11.2018 (e Hënë)në QIK, salloni 19:19, ora 19:00. Fjalë për librin:Analisti Imer Ismaili, si dhe do të dëgjoni fjalën e z. Shaban Murati – ish ambasador i parë i Republikës së Shqipërisë në R.e Maqedonisë….

Vladimir Ilievski Promovim të Librit
|

Vladimir Ilievski Promovim të Librit

Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë t’ju ftojë në promovimin e librit të tregimeve të shkurtra “Shkuma e valës së zezë”, nga Vladimir Ilievski, Botues: Litera Makedonika, me 7 nëntor.2018 – Salloni 19:19, duke filluar në 19:19.

”Marika dhe frika” nga Emilia Slavkovska,
|

”Marika dhe frika” nga Emilia Slavkovska,

Emilija Slavkovska, është një muzikante dhe shkrimtare e pavarur. Ajo ka performuar në mënyrë profesionale për pesë vjet si muzikante .Shkollomi i saj muzikor fillon në moshën 14 vjeçare, në Shkollë e muzikës “Ilija Nikollovski – Luj”, dhe përfundon me diplomim në interpretim vokal në Fakultetin e Arteve – audiovizuele…