Promovimin e romanit “Gjorgi krejt kjo është e kotë” të autorit Goce Ristovski
|

Promovimin e romanit “Gjorgi krejt kjo është e kotë” të autorit Goce Ristovski

Të nderuar, Qendra Informative – Kulturore në Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në promovimin e romanit “Gjorgi krejt kjo është e kotë” të autorit GoceRistovski, me 24 mars, 2011 (ditë e enjte), në Sallonin 19,19, me fillim në orën 19:19. Goce Ristovski është gazetar, publicist, kolumnist, kritik i artit…. Ristovski e ka…

Magjia e monmartrit të vogël të Manastirit
|

Magjia e monmartrit të vogël të Manastirit

Këtë vit, 2010, për të 25-tën herë në Qendrën kulturore-informative- Shkup do të prezantohet me vepra nga konkursi ndërkombëtar Manastiri 2009- vepra të shpërblyera në teknika të ndryshme, në temë të lirë, prej 30 vendeve të botës. Përkrah tyre do të ekspozohen edhe vepra nga punëtoritë figurative në Manastir, Ohër…

Ekspozita e pikturave nga ABDI BAJRAMI
|

Ekspozita e pikturave nga ABDI BAJRAMI

Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e pikturave nga Abdi Bajrami. Hapja do te bëhet me datën 15 mars, 2011 (ditë e martë), në orën 19:30, në sallonin e ekspozitës, Imperial 2. Abdi Bajrami ka lindur në vitin 1979 në Tetovë….

Recital i Goran Naçevskit dhe Milica Shkariqit
|

Recital i Goran Naçevskit dhe Milica Shkariqit

në Muzeun e qytetit të Shkupit me fillim në orën 20:00. Në program do të interpretohen vepra  nga List, Ravell, Rahmanjinov dhe Çajkovski. Goran Naçevski e ka filluar arsimin muzikor, solo këndimin dhe kompozimin, në  QSHSHMB “Ilija Nikolovski- Luj” në Shkup. Diplomoi dhe magjistri në Fakultetin e artit muzikor në…

Recital- Ivana Andonovska Svilar, mecosoprano dhe Tatjana Ognanoska, piano
|

Recital- Ivana Andonovska Svilar, mecosoprano dhe Tatjana Ognanoska, piano

Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në recitalin e Ivana Andonovska Svilar, mecosopran dhe Tatjana Ognanoska, piano, që do të mbahet me datën 15 mars, 2011 (ditë e martë), në orën 20:00, në Sallonin 19,19. Në program do të jenë të ekzekutuara veprat…

Ekspozitë e Nikolla Martinovskit
|

Ekspozitë e Nikolla Martinovskit

Nikolla Martinovski, më 04 nëntor 2009 (e mërkurë) në orën 20:00. Nikolla Martinovski (Krushevë, 1903- Shkup 1973), piktor dhe pedagog, njëri nga themeluesit e pikturimit modern maqedonas. Është diplomuar në Shkollën e arteve të bukura në Bukuresht, 1927. Qëndrim studimor në Paris, 1927-1928. Ekspozita të shumta të pavarura në Shkup,…

|

Ekspozitë e filigranit nga Marija Miloshevska

Ekspozitë e filigranit nga Marija Miloshevska   Qendra Informative Kulturore – Shkup ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e filigranit të quajtur OROROCK ose Teli i ftohtë i shrirë në ritmin e ngrohtë, nga Marija Miloshevska, etnologe nga Shkupi. Hapja do te bëhet me datën 31…

Koncert i DUO SKUPI
|

Koncert i DUO SKUPI

Qendra kulturore informative – Shkup ka nder dhe kënaqësi t’ju ftojë në koncertin e DUO SKUPI- Jeta Starova Mehmeti, në flautë, dhe Ermal Mehmeti, në violinë, më datë 27.04.2010, në Sallonin 19,19 në orën 20:00. Në program do të interpretohen vepra nga Devieni, Hendël, Pjacola dhe motive të vjetra folklorike…

Ekspozitë e Zharko Basheskit
|

Ekspozitë e Zharko Basheskit

Qendra kulturore informative – Shkup ka nder dhe kënaqësi të veçantë t’ju ftojë në ekspozitën e skulpturave të Zharko Basheskit, më 20.04.2010 në orën 20:00, në sallonin ekspozues Imperijal 2. Është lindur në Prilep në vitin 1957. Ka kryer fakultetin e arteve figurativen Shkup në vitin 1988. Studimet pasuniversitare i…

Promovim i poemës “Paralajmëtarja”
|

Promovim i poemës “Paralajmëtarja”

Qendra kulturore informative – Shkup ka nder dhe kënaqësi të veçantë t’ju ftojë në promovimin e librit ”Paralajmëtarja” nga Mihail Renxhov, laureat i çmimit “Grigor Përliçev” për poemë më të mirë në vitin 2009, më datë 25.03.2010 në Sallonin  19,19, me fillim në orën 19,19.  Botues: Detska radost.Mihail Renxhov, poet,…