“Ndjenjë dhe zgjuarësi” dhe “Përshpëritja e së vërtetës” nga prof. Lenka Poposka
|

“Ndjenjë dhe zgjuarësi” dhe “Përshpëritja e së vërtetës” nga prof. Lenka Poposka

Lenka Poposka -Gogoska është magjistër i shkencave pedagogjike, profesor në pension i pedagogjisë dhe didaktikës Akademinë Pedagogjike “Shën Klimenti i Ohrit” në Shkup. Ajo është autore e mbi 30 veprave pedagogjike, të cilat janë të destinuara për mësuesit, profesorët, drejtorët dhe studentët. Midis tyre janë “Pedagogji”, “Didaktikë”, “Faktorët e suksesit…

Emilija Slavkovska
|

Emilija Slavkovska

Qendra Kulturore-Informative – Shkup, organizon promovimin e romanit “Marika i strah” nga Emilija Slavkovska botuese: Makedonika liter, më 31.10.2018. – Salloni 19:19, duke filluar në 19:19. Libri do të promovohet nga Natalija Slavkovska, ajetet do të lexohen nga Dolores Popovik dhe Viktor Buzarov, shfaqje muzikore nga Darko Medarski.

Odiseja e Kosovës
|

Odiseja e Kosovës

Qendra Informative Kulturore – Shkup, ju fton në promovimin e librit “Bekim Fehmiu – Odiseja e Kosovës”, nga Fahri Musliu. Promovimi do të mbahet me 4 tetor, 2018m me fillim në orën 14:00.

“Duke qëndruar në buzë”,nga Filip Kletnikov
|

“Duke qëndruar në buzë”,nga Filip Kletnikov

Filip Kletnikov është duke qëndruar në buzë që nga viti 1984. Ka mbaruar Fakultetin e Filologjisë “Blazhe Koneski” në Departamentin e Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane – Drejtimi i Përkthimit. Ka magjistruar në studimet interdisiplinare mesjetare (gjermanistik, Filozofi, Histori e Artit) në Universitetin “Otto-Friedrich” në Bamberg, Gjermani, si bursist të Shërbimit…

“GRATË”, nga Katerina Grozdanova
|

“GRATË”, nga Katerina Grozdanova

Katerina Grozdanova lindi në Prilep, në fund të mijëvjeçarit të fundit (04.02.1969). Nga profesioni ekonomist ndërsa pas thirrjes adhuruese e dashurisë. Libri i saj i parë është “Në rrugën për në shtëpi …” poezi – prozë në vitin 2015. “Tryeza” – tregime të shkurtra.. Librin e tretë e bëri me…

“Bekim Fehmiu – Odiseu i Kosovës”
|

“Bekim Fehmiu – Odiseu i Kosovës”

Promovimi i monografisë “Bekim Fehmiu – Odiseu i Kosovës” nga autori Fahri Musliu Fahri Musliu në veprën “Bekim Fehmiu – Odiseu i Kosovës”, nga afër e shfaq personalitetin, veprën dhe jetën e këtij artisti të madh shqiptar të kohës më të re. Në vepër janë shfaqur rolet filmike brilijante të…