“Guaskë, folje” – Borçe Panov

“Guaskë, folje” – Borçe Panov

​QIK – Shkup ju fton në promovimin e librit “Guaskë, folje”, nga Borçe Panov. Promovimi do të mbahet me 21 prill 2021, në parkun para QIK – Shkup, me fillim në orën 17:00.

Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori
|

Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori

Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori, i cili ndahet për kontribut në fushën politike, kulturore dhe jetën shoqërore në vend. Fituesi, siq lajmëroi Ministria e kulturës, e merr këtë shpërblim për kontributin e tij në zhvillimin e krijimtarisë letrare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.Për fitimin…

“ZI E BARDHË” nga Igor Jovçevski dhe Strip Revistës “9”

“ZI E BARDHË” nga Igor Jovçevski dhe Strip Revistës “9”

Të nderuar, QIK – Shkup јu fton në promovim e librit me ilustrime, “ZI E BARDHË” nga Igor Jovçevski dhe Strip Revistës “9”, nga shtëpia botuese STRIP KVADRAT, me 4 shtator 2020, në parkun para QIK-Shkup, me fillim në orën 18:00 .Ngjarja do të shkojë në LIVE STREAM tek FB…

“PaRadOksiKon”, nga Tomisllav Osmanli

“PaRadOksiKon”, nga Tomisllav Osmanli

Të nderuar, QIK – Shkup јu fton në promovimin e librit “PaRadOksiKon”, nga Tomisllav Osmanli. Promovimi do të mbahet me 7 korrik 2020, Parku para QIK – Shkup, me fillim në orën 12:00.Ngjarja do të shkojë në LIVE STREAM tek FB faqja e QIK-Shkup.Me respekt,QIK – Shkup

Promovimin e librit “Drama të reja” nga Tomislav Osmanli

Promovimin e librit “Drama të reja” nga Tomislav Osmanli

Tomislav Osmanli (1956) është dramaturg, skenarist dhe prozator. Është autor i njëzet e tre librave, tregime të shkurtra, teori, tekste dramash dhe skenare filmash.Ai është i njohur përër një numër të përkushtimeve letrare, dramatike, skenare tejet të rëndësishme për Shkupin.Për këtë pjesë të opusit të tij ai ka marrë dy…