Изложба на монотипии во КИЦ
|

Изложба на монотипии во КИЦ

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на отворањето на изложбата на монотипии на лик. уметници Симонида Филипова Китановска и Марија Светиева, 03. декември (четврток), 20:00 часот. СИМОНИДА ФИЛИПОВА – КИТАНОВСКА,  родена 1965 год., во Скопје. 1988 год., дипломира на Факултетот за ликовни уметности во…

Изложба: „ СЕЌАВАЊЕ“ , слики од ФАИК КРИЕЗИУ ( 1950 – 2005)
|

Изложба: „ СЕЌАВАЊЕ“ , слики од ФАИК КРИЕЗИУ ( 1950 – 2005)

Во   Културно-Информативен Центар – Скопје ,ќе се отвори изложбата  „СЕЌАВАЊЕ“од ликовниот уметник ФАИК КРИЕЗИУ ( 1950 – 2005 ) , 25. 11 (четврток ) 2010 , Изложбени салони – Империјал 1 и 2 , во 20:00 ч. Фаик Криезиу е роден 1950 г. во Рогачице , Р. Косово , починал 2005 г. во…

„Ученички научни екскурзии со иновативни материјали низ наставната практика” од  Трајче Н.Ѓеловски
|

„Ученички научни екскурзии со иновативни материјали низ наставната практика” од Трајче Н.Ѓеловски

Трајче Н. Ѓеловски е роден 04 јануари 1929 година во село Дабниште – Кавадарци. По професија е одделенски наставник со звање особено истакнат педагошки работник. Живее и работи во Скопје од 1955 година.Сега е пензионер. Целиот работен век го минува во воспитно образовната дејност. Меѓу другите награди добитник е и…

“Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.
|

“Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.

ПочитуваниКултурно Информативен Центар – Скопје ве поканува на концерт “Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.Концертот ќе се одржи на 15 април, 2018, во 20:30 ч. во Македонски Народен Театар, Скопје.Картите за концертот можете да ги подигнете во просториите на КИЦ – Скопје, од 1 април,…

Графиката: „Заеднички јазик “ на ученици од ОУ „Хасан Приштина“ и ОУ „Исмаил Кемаили“од Скопје.
|

Графиката: „Заеднички јазик “ на ученици од ОУ „Хасан Приштина“ и ОУ „Исмаил Кемаили“од Скопје.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Продажниот ликовен салон, среда, 8 јуни 2016 год. во 13 ч. ќе се отвори изложбата Графиката: „Заеднички јазик “ на ученици од ОУ „Хасан Приштина“ и ОУ „Исмаил Кемаили“од Скопје. Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Продажниот ликовен салон, среда,…

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.
|

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник. ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.

Изложба на слики „Предградие на свеста“ од ТОНИ ШУЛАЈКОВСКИ
|

Изложба на слики „Предградие на свеста“ од ТОНИ ШУЛАЈКОВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал2 , четврток, 19 мај 2016 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на слики „Предградие на свеста“ од ТОНИ ШУЛАЈКОВСКИ. Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал2 , четврток, 19 мај 2016…