„Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ

„Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 06 – 18 мај 2021 год. во 17 ч. ќе биде отворена изложба на слики насловена „Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ.

„Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

„Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 14 – 28 април 2021 год. во 16, 00 ч. ќе биде отворена изложба на слики насловена „Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

Изложб на ИСМАНЕ МЕХДИ

Изложб на ИСМАНЕ МЕХДИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 06 – 12 април 2021 год. во 18, 00 ч. ќе биде отворена изложба на слики од ликовниот уметник ИСМАНЕ МЕХДИ.

Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски
|

Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски. Изложбата ќе биде отворена на 11 март и ќе трае до 27март 2021 год.

КИЦ – Скопје како следна активност го реализираше проектот „Млади таленти“

КИЦ – Скопје како следна активност го реализираше проектот „Млади таленти“

КИЦ – Скопје како следна активност го реализираше проектот „Млади таленти“, на ден 21.12.2020 , во салонот 19:19.На концертот присуствуваа ученици од основното и средното музичко училиште „Илија Николовски – Луј“.

„Детал“ од Дарко Попов

„Детал“ од Дарко Попов

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 10– 22 декември 2020 год. ќе биде отворена изложба на фотографии „Детал“ од Дарко Попов

Отворена групна  изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ

Отворена групна изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1 од 20 – 28 ноемвтри 2020 год. Ќе биде отворена групна изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ од ликовни уметници – професориi и асистенти на Факултетот за уметност и дизајн од Универзитетот во Нови Пазар. На изложбата ќе биде изложени 26…

Ана Ивановска ( Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова)

Ана Ивановска ( Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова)

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 12 – 18 ноем 2020 год. ќе биде отворена изложба на инсталации од ликовните уметници Ана Ивановска (Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова) Куратор на проектот е Кирил Пенушлиски. Во организација на Градот Скопје,…