АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,
|

АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,

Концерт и ликовна перформанса на АРТ ТАЈМ “Есенски звуци, бојата на звукот”, во 20:00 часот, Плоштад Филип Втори кај Камениот мост.Шкељзен Бафтијари , пијано, Арбен Таири виолина, Дилек Реџеп пијано,Илина Митревска, соло пејачка. Ликовен перформанс Невзат Бејтули Кица ликовен уметник и Дејан Иванов Маргуш, ликовен уметник.

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“
| |

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“Во продолжение ќе ја објавиме мапата со локациите на секој настан што ќе се одржи на 15 и 16 септември 2020 година Со почит, КИЦ – Скопје

Tuna заедно со Фортуна бенд
| |

Tuna заедно со Фортуна бенд

Tuna заедно со Фортуна бенд ќе не забавуваат на следното издание на Звуците на Чаршијата во организација на КИЦ.Имате можност да ги следите истотака и Шпенд Латифи & Бенд и Кода БендВо 20:00 часот на 13.09.2020 година во Куршумли Ан.

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на  Чаршијата“
| |

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“ што ќе се одржи на 13, 15, 16 и 17 септември 2020 година.Како и секоја година, така и ова, програмата ќе биде богата и разновидна. Ќе има ликовни колонии, театарски претстави, филмови, стенд ап комедија, литература,…

Звуците на Чаршијата 2018
|

Звуците на Чаршијата 2018

Почитувани, Во старото градско јадро на Скопската чаршија на 7 и 8 септември (петок и сабота) ќе се одржи традиционалната манифестација „Звуците на чаршијата“, чија цел е веќе неколку години преку концерти од сите жанрови, перформанси, фолклорни настапи, поезија, ликовна колонија и презентација на стари занаети, чаршијата да заживее во…

Звуците на чаршијата
|

Звуците на чаршијата

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на манифестацијата “Звуците на Чаршијата“, што ќе се одржи на 22-23 септември, 2015. Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на манифестацијата “Звуците на Чаршијата“, што ќе се одржи на 22-23 септември, 2015. Фестивалот е дестинација на квалитетна забава и ги…