КИЦ-Скопје ,ве кани на заедничко дружење , на манифестацијата СКОПЈЕ ЧИТА

КИЦ-Скопје ,ве кани на заедничко дружење , на манифестацијата СКОПЈЕ ЧИТА

Драги наши,Културно-Информативен Центар-Скопје ,ве кани на заедничко дружење , на манифестацијата СКОПЈЕ ЧИТА,која се одржува по пети пат,за да уживаме преку стиховите на поети од различна возраст ,на 14 октомбри, во 17:00часот . Проектот СКОПЈЕ ЧИТА V, го подготви поетесата Линдита Ахмети.Ве очекуваме.Маските и дистанца се задолжителни.Со почит,КИЦ-Скопје

АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,
|

АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,

Концерт и ликовна перформанса на АРТ ТАЈМ “Есенски звуци, бојата на звукот”, во 20:00 часот, Плоштад Филип Втори кај Камениот мост.Шкељзен Бафтијари , пијано, Арбен Таири виолина, Дилек Реџеп пијано,Илина Митревска, соло пејачка. Ликовен перформанс Невзат Бејтули Кица ликовен уметник и Дејан Иванов Маргуш, ликовен уметник.

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“
| |

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“Во продолжение ќе ја објавиме мапата со локациите на секој настан што ќе се одржи на 15 и 16 септември 2020 година Со почит, КИЦ – Скопје

Tuna заедно со Фортуна бенд
| |

Tuna заедно со Фортуна бенд

Tuna заедно со Фортуна бенд ќе не забавуваат на следното издание на Звуците на Чаршијата во организација на КИЦ.Имате можност да ги следите истотака и Шпенд Латифи & Бенд и Кода БендВо 20:00 часот на 13.09.2020 година во Куршумли Ан.

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на  Чаршијата“
| |

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“ што ќе се одржи на 13, 15, 16 и 17 септември 2020 година.Како и секоја година, така и ова, програмата ќе биде богата и разновидна. Ќе има ликовни колонии, театарски претстави, филмови, стенд ап комедија, литература,…

„Звуците на Чаршијата“ 2019
|

„Звуците на Чаршијата“ 2019

Во старото градско јадро на Скопската Чаршија на 16, 17  и 18 септември 2019 (понеделник, вторник и среда) ќе се одржи традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“, чија цел е веќе неколку години преку концерти од сите жанрови, перформанси, фолклорни настапи, поезија, ликовна колонија и презентација на стари занаети, чаршијата да…

СКОПЈЕ ЧИТА

СКОПЈЕ ЧИТА

Културно-Информативен Центар-Скопје ,ве кани на заедничко дружење , на манифестацијата СКОПЈЕ ЧИТА,која се одржува по четврти пат,за да уживаме преку стиховите на поети од различна возраст и со учесниците на Клубот на книгата ,на 12 јуни, во 18:00часот . Проектот СКОПЈЕ ЧИТА IV, го подготви поетесата Линдита Ахмети.

Рона Нишлиу Квартет,  “МИНДИЛ“
| |

Рона Нишлиу Квартет, “МИНДИЛ“

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на промоција на вториот албум на Рона Нишлиу Квартет, насловен “МИНДИЛ“. Концертот ќе се одржи на 20 мај, 2019, во Филхармонија на Северна Македонија, во 21:00 ч.Музичкиот албум вклучува 10 песни од стотици години музичко наследство, звуци кои ја препознаваат креативноста на оваа…

„ЕМИГРАНТ“
|

„ЕМИГРАНТ“

Драмската секција на Гимназија Алгоритам ви ја претставува урнебесната комедија „ЕМИГРАНТ“, на 24 април (среда) во 20:00 часот во Салон 19:19.

ВЕЈКА
|

ВЕЈКА

Учениците од СУГС„Никола Карев“на 23.04.2019 ви ја претставуваат комедијата “ВЕЈКА”