РЕЦИТАЛ – ИВАНА АНДОНОВСКА СВИЛАР, мецосопран и ТАТЈАНА ОГНАНОСКА, пијано
|

РЕЦИТАЛ – ИВАНА АНДОНОВСКА СВИЛАР, мецосопран и ТАТЈАНА ОГНАНОСКА, пијано

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на рециталот на ИВАНА АНДОНОВСКА СВИЛАР, мецосопран, ТАТЈАНА ОГНАНОСКА,пијано, 15.03.2011 /вторник/, Салон 19,19 – 20.00 часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Рахмањинов, Чајковски, Сен-Санс, Верди, Масне, Маскањи и Доницети. Младата мецосопранистка Ивана Андоновска Свилар е ново…

Манифестација “Сите заедно”
|

Манифестација “Сите заедно”

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на Манифестацијата “Сите Заедно”, kоја и оваа година, традиционално ќе се одржи во паркот на Чаир, на 21 април во 20:00 часот. Гости на оваа вечер ќе бидат ЕНДРИ И СТЕФИ ПРИФТИ & Банд”The Wind”, Ристо Самарџиев ,…

Рецитал на Панделина Атанасова
|

Рецитал на Панделина Атанасова

Културно – Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на рециталот на Панделина Атанасова, пијано, 23.04.2010 год (петок),Музеј на Град Скопје, 20.00 часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Скарлати,Бах, Бетовен, Шопен, Ухлик и Лист.Панделина Атанасова е родена 1991 година во Кавадарци,нижо музичко образование…

Концерт на дуо СКУПИ
|

Концерт на дуо СКУПИ

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на концерт, ДУО СКУПИ- Јета Старова Мехмети, Флејта и Ермал Мехмети, виолина, 27.04.2010, Салон 19,19 , 20,00 час. На програмата ќе бидат изведени дела од Девиен, Хендл., Пјацола и стари албански фолкорни мотиви во преработка за флејта и…

Рецитал на Паскал Краповски
|

Рецитал на Паскал Краповски

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на рецитал на ПАСКАЛ КРАПОВСКИ, виолончело, МИЛИЦА ШКАРИЌ, пијано, 05.05.2010 час. /среда/, Салон 19,19, почеток во 20,00 час. На програмата ќе бидат изведени дела од Гранадос, Форе, Коци, Петрович, Абасов и Прокофјев. Паскал Краповски, роден во Скопје 1979…

Рецитал на Катерина Бачевска
|

Рецитал на Катерина Бачевска

Почитувани,Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на рециталот на КАТЕРИНА БАЧЕВСКА, флејта во пијано придружба на МАРИЈА ВРШКОВА, 16.03.2010 год., / вторник/ , Салон 19,19, 20,00 час. На програмата ќе бидат изведени дела од Гобер, Тилу, Мартен, Тафанел и Дитије.Катeрина Бачевска, родена 1989 год.,…

Kонцерт со хорот на Косовска Филхармонија
|

Kонцерт со хорот на Косовска Филхармонија

Културно-Информативен  Центар  –  Скопје, има особена чест и задоволство да  ве покани на концертот, со хорот на Косовска Филхармонија,  17.12.2010 год. /петок/, Сала Империал 1, во 20:00 часот. Хорот на Косовската Филхармонија, со своите 50 професионални членови, ја продолжува работата на проферионалниот хор на поранешна Радио – Телевизија Приштина. Хорат на Косовска Филхармонија работи  со успешни…

“Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.
|

“Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.

ПочитуваниКултурно Информативен Центар – Скопје ве поканува на концерт “Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.Концертот ќе се одржи на 15 април, 2018, во 20:30 ч. во Македонски Народен Театар, Скопје.Картите за концертот можете да ги подигнете во просториите на КИЦ – Скопје, од 1 април,…

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.
|

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник. ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.