Концерт“ПИРОЛО“
|

Концерт“ПИРОЛО“

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на Камерен концерт на оркестарот “ПИРОЛО“, Ѓаковица. Концертот ќе се одржи на 21.09.2018, во 18:00 ч. во Саллон 19:19, КИЦ – Скопје

“Вечер со пиано“
|

“Вечер со пиано“

Културно-Информативен Центар – Скопје ве поканува на промоција на новото пијано, со концерт “Вечер со пиано“. од страна на пиајанисти : Дино Имери, Шкелзен Бафтиари, Арда Мустафаоглу и Нита Груби. Концертот ќе се одржи на 22.05.2018г. – Салон 19:19, почеток во 21:00 часот

Концерт на Шеки Хоџа & Пријатели и XXL – Band
|

Концерт на Шеки Хоџа & Пријатели и XXL – Band

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје, ве поканува на концерт на Шеки Хоџа & Пријатели: Шеки Хоџа – бас гитара, Дритон Бејтулаху – соло гитара, Енес Беу – тапани и Дукаѓин Мухаџери – тенор сакс и групата XXL – Band, со вокалистката Елита Зилбеари. Концертот е во склоп на циклусот…

Ве поканува на концерт на Шеки Хоџа & Пријатели
|

Ве поканува на концерт на Шеки Хоџа & Пријатели

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје, ве поканува на концерт на Шеки Хоџа & Пријатели: Шеки Хоџа – бас гитара, Дритон Бејтулаху – соло гитара, Енес Беу – тапани и Дукаѓин Мухаџери – тенор сакс и групата XXL – Band, со вокалистката Елита Зибери. Концертот е во склоп на циклусот…

Концерт на дувачки ансамбл “КОРОНА“ и Триото “АРТЕ ВИВА“, Мустафа Имери-тенор
|

Концерт на дувачки ансамбл “КОРОНА“ и Триото “АРТЕ ВИВА“, Мустафа Имери-тенор

Културно Информативен Центар – Скопје, ве поканува на концерт на дувачки ансамбл “КОРОНА“ и Триото “АРТЕ ВИВА“, Мустафа Имери-тенор,кои ќе се одржи на 24 јуни, 2015 година, во Плоштадот “Скендербег”, во Старата Скопска чаршија, со почеток во 22 : 00 часот. Концертот е во склоп на циклусот “ДОАЃАМЕ…..“. Културно Информативен…

27 јануари (среда), 2016, на плоштадот “Филип Втори“, во 20:00 ч, да се забавуваме со песни на Лаура Крлиу.
|

27 јануари (среда), 2016, на плоштадот “Филип Втори“, во 20:00 ч, да се забавуваме со песни на Лаура Крлиу.

Ве покануваме на 27 јануари (среда), 2016, на плоштадот “Филип Втори“, во 20:00 ч, да се забавуваме со песни на Лаура Крлиу. Ве покануваме на 27 јануари (среда), 2016, на плоштадот “Филип Втори“, во 20:00 ч, да се забавуваме со песни на Лаура Крлиу.

КОНЦЕРТ МАКЕДОНСКО- АЛБАНСКА ВЕЧЕР
|

КОНЦЕРТ МАКЕДОНСКО- АЛБАНСКА ВЕЧЕР

КОНЦЕРТ МАКЕДОНСКО- АЛБАНСКА ВЕЧЕР Јета Старова Мехмети-флејта Ермањ Мехмети-виолина 23(среда).12.2015 Салон 19:19 Почеток во 20:00часот КОНЦЕРТ МАКЕДОНСКО- АЛБАНСКА ВЕЧЕР Јета Старова Мехмети-флејтаЕрмањ Мехмети-виолина 23(среда).12.2015 Салон 19:19 Почеток во 20:00часот

Рецитал, БЛЕДАР ЗАЈМИ-виолончело, ЕТРИТА ИБРАХИМИ-пијано
|

Рецитал, БЛЕДАР ЗАЈМИ-виолончело, ЕТРИТА ИБРАХИМИ-пијано

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на рецитал на Бледар Зајми,виолончело и Етрита Ибрахими,пијано, што ќе се одржи на 18.03.2015/среда/ во Салонот 19:19 во 20. часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Бетовен,Јаначек,Дрожак,Соколи,Григ и Мартину. Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и…

Рецитал, Сихана Бадивуку-Хоџа-виолина, Маја Кастратовиќ-пијано
|

Рецитал, Сихана Бадивуку-Хоџа-виолина, Маја Кастратовиќ-пијано

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на рецитал на Сихана Бадивуку-Хоџа-виолина, Маја Кастратовиќ,пијано, што ќе се одржи на 26.12.2014/петок/ во Салонот 19:19 во 20. часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Дитрих,Шуман, Брамс, Креислер. Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство…