“СИТЕ ЗАЕДНО”, со ВЕНЕРА ЛУМАНИ, вокал, ЛИНД ИСЛАМИ, вокал и гитара, Клоди Хидри, тапани и Енри Фуша, синт.
| |

“СИТЕ ЗАЕДНО”, со ВЕНЕРА ЛУМАНИ, вокал, ЛИНД ИСЛАМИ, вокал и гитара, Клоди Хидри, тапани и Енри Фуша, синт.

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје има посебна чест и задоволство да ве покани на традиционалната манифестација „СИТЕ ЗАЕДНО“, со ВЕНЕРА ЛУМАНИ, вокал, ЛИНД ИСЛАМИ, вокал и гитара, Клоди Хидри, тапани и Енри Фуша, синт. Настанот ќе се одржи на плоштадот „МАЈКА ТЕРЕЗА“. (Пред просториите на Филхармонијата на Р.С.М. и…

“Златни песни”, со МИРАНДА ХАШАНИ, ХАЈДАР ХАЈДАРИ и ДаЛии БЕНД
| |

“Златни песни”, со МИРАНДА ХАШАНИ, ХАЈДАР ХАЈДАРИ и ДаЛии БЕНД

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје има посебна чест и задоволство да ве покани на настанот „Златни песни“, со МИРАНДА ХАШАНИ, ХАЈДАР ХАЈДАРИ и ДаЛии БЕНД. Настанот ќе се одржи на плоштадот „МАЈКА ТЕРЕЗА“. (Пред просториите на Филхармонијата и Операта и Балетот на Р.С.М.) на 9 септември 2020 година, во…

Концерт на тенорот Мустафа Имери – Таfa & Friends

Концерт на тенорот Мустафа Имери – Таfa & Friends

КИЦ – Скопје ве поканува на концертот на тенорот Мустафа Имери – Таfa & Friends, кој ќе се одржи на 04.12.2019 год., во камерната сала на Филхармонија на Република Северна Македонија. Ќе учествуваат: Мустафа Имери – тенор, Зана Абази Рамадани – сопран, Бесарта Муртезани – сопран, Ева Живковска – сопран,…

Рона Нишлиу Квартет,  “МИНДИЛ“
| |

Рона Нишлиу Квартет, “МИНДИЛ“

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на промоција на вториот албум на Рона Нишлиу Квартет, насловен “МИНДИЛ“. Концертот ќе се одржи на 20 мај, 2019, во Филхармонија на Северна Македонија, во 21:00 ч.Музичкиот албум вклучува 10 песни од стотици години музичко наследство, звуци кои ја препознаваат креативноста на оваа…

“ФОРТУНА“ -TUNA
| |

“ФОРТУНА“ -TUNA

Пејачката Алтуна Сејди – ТУНА, промотивен концерт во Македонска Филхармонија Алтуна Сејди – ТУНА, име кое веќе е познато на сите генерации љубители на албанската забавна музика. За време на нејзината 18-годишна кариера, таа ги зазела сцените на албанските земји. Така да нејзината музика се искачи на врвот на топ…

Бобан Рајчиноски Kонцерт
|

Бобан Рајчиноски Kонцерт

Културно-Информативен Центар – Скопје ве поканува на Kонцерт – Бобан Рајчиноски – тенор и Милан Јанкулоски – пијано. Концертот ќе се оддржи на 14.12.2018,со почеток во 20:00 часот,во салон 19:19.