„Детал“ од Дарко Попов

„Детал“ од Дарко Попов

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 10– 22 декември 2020 год. ќе биде отворена изложба на фотографии „Детал“ од Дарко Попов

Отворена групна  изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ

Отворена групна изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1 од 20 – 28 ноемвтри 2020 год. Ќе биде отворена групна изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ од ликовни уметници – професориi и асистенти на Факултетот за уметност и дизајн од Универзитетот во Нови Пазар. На изложбата ќе биде изложени 26…

Ана Ивановска ( Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова)

Ана Ивановска ( Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова)

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 12 – 18 ноем 2020 год. ќе биде отворена изложба на инсталации од ликовните уметници Ана Ивановска (Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова) Куратор на проектот е Кирил Пенушлиски. Во организација на Градот Скопје,…

ОРОБОРО – 40 години ликовно творештво од  ликовниот уметник ЉУБЕ АЛЕКСОВСКИ

ОРОБОРО – 40 години ликовно творештво од ликовниот уметник ЉУБЕ АЛЕКСОВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 11 – 24 ноември 2020 год. ќе биде отворена Јубилејна изложба насловена ОРОБОРО – 40 години ликовно творештво од ликовниот уметник ЉУБЕ АЛЕКСОВСКИ. На изложбата ќе бидат изложени над 60 дела работени во комбинирана техника на…

„Мизерност во главен градод“ од ДЕЛВИНА КРЛУКУ

„Мизерност во главен градод“ од ДЕЛВИНА КРЛУКУ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 2 – 7 ноември 2020 год. ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Мизерност во главен градод“ од ДЕЛВИНА КРЛУКУ. На изложбата ќе биде изложени 20 фотографии.

“Дрво на животот” од  ликовниот уметник ТАТЈАНА МАНЕВА.

“Дрво на животот” од ликовниот уметник ТАТЈАНА МАНЕВА.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 29 октомври до 10 ноември 2020 год. ќе биде отворена изложба на слики насловена „Дрво на животот“ од ликовниот уметник ТАТЈАНА МАНЕВА.

СИНА РЕЗОНАНЦА од  ликовниот уметник АНТОНИО МАЗНЕВСКИ

СИНА РЕЗОНАНЦА од ликовниот уметник АНТОНИО МАЗНЕВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 19 – 27 октомври 2020 год. ќе биде отворена изложба – проект СИНА РЕЗОНАНЦА од ликовниот уметник АНТОНИО МАЗНЕВСКИ. На изложбата ќе биде изложено Светлечко тело (280 х 190 х 10 цм) во простор.

1 – 13 октомври 2020 год.  ќе биде  отворена изложба на скулптури  од  ликовниот уметник АНДРЕЈ МИТЕВСКИ

1 – 13 октомври 2020 год. ќе биде отворена изложба на скулптури од ликовниот уметник АНДРЕЈ МИТЕВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 1 – 13 октомври 2020 год. ќе биде отворена изложба на скулптури од ликовниот уметник АНДРЕЈ МИТЕВСКИ..На изложбата авторот ќе се претстави со 20 скулптури, работени во камен и мермер, создадени последниве 6 години.

ДЕЈАН  БОЖИНОВСКИ  – КОСКА
| |

ДЕЈАН БОЖИНОВСКИ – КОСКА

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 17 – 29 септември 2020 год. ќе биде отворена изложбата на слики насловена „Најнови портрети 2020“ од ликовниот умртник ДЕЈАН БОЖИНОВСКИ – КОСКА.