Изложба на Нехат Беќири
|

Изложба на Нехат Беќири

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на отворањето на изложбата и лик. перформанс на Нехат Беќири, 21. јануари, (четврток), 2010, 20:00 часот.  Роден во Тетово, 1967. Дипломира на Факултетот на ликовна уметност во Приштина, отсек сликарство, во класата на професор Мулсим Мулиќи. Магистрира на…

ИЗЛОЖБА – ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО МАЛ ФОРМАТ
|

ИЗЛОЖБА – ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО МАЛ ФОРМАТ

Во Културно Информативниот Центар – Скопје на 28 декември 2010  ( вторник) во изложбениот салон Империјал 1 , во 20,00 ч. ќе се отвори традиционалната изложба ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО“ МАЛ ФОРМАТ“ во организација на КИЦ – Скопје и ДЛУМ. На изложбата претставени се 71 автор со 106 дела ( слики , графики, скулптури,…

Изложба: „ СЕЌАВАЊЕ“ , слики од ФАИК КРИЕЗИУ ( 1950 – 2005)
|

Изложба: „ СЕЌАВАЊЕ“ , слики од ФАИК КРИЕЗИУ ( 1950 – 2005)

Во   Културно-Информативен Центар – Скопје ,ќе се отвори изложбата  „СЕЌАВАЊЕ“од ликовниот уметник ФАИК КРИЕЗИУ ( 1950 – 2005 ) , 25. 11 (четврток ) 2010 , Изложбени салони – Империјал 1 и 2 , во 20:00 ч. Фаик Криезиу е роден 1950 г. во Рогачице , Р. Косово , починал 2005 г. во…

Изложба на монотипии во КИЦ
|

Изложба на монотипии во КИЦ

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на отворањето на изложбата на монотипии на лик. уметници Симонида Филипова Китановска и Марија Светиева, 03. декември (четврток), 20:00 часот. СИМОНИДА ФИЛИПОВА – КИТАНОВСКА,  родена 1965 год., во Скопје. 1988 год., дипломира на Факултетот за ликовни уметности во…

Графиката: „Заеднички јазик “ на ученици од ОУ „Хасан Приштина“ и ОУ „Исмаил Кемаили“од Скопје.
|

Графиката: „Заеднички јазик “ на ученици од ОУ „Хасан Приштина“ и ОУ „Исмаил Кемаили“од Скопје.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Продажниот ликовен салон, среда, 8 јуни 2016 год. во 13 ч. ќе се отвори изложбата Графиката: „Заеднички јазик “ на ученици од ОУ „Хасан Приштина“ и ОУ „Исмаил Кемаили“од Скопје. Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Продажниот ликовен салон, среда,…

Изложба на слики „Предградие на свеста“ од ТОНИ ШУЛАЈКОВСКИ
|

Изложба на слики „Предградие на свеста“ од ТОНИ ШУЛАЈКОВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал2 , четврток, 19 мај 2016 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на слики „Предградие на свеста“ од ТОНИ ШУЛАЈКОВСКИ. Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал2 , четврток, 19 мај 2016…