Изложба на ВАЛМИР АЗИРИ

Изложба на ВАЛМИР АЗИРИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2, од 8 – 16 јуни 2021 год. во 19, 00 ч. ќе биде отворена изложба на дигитални принтови од ликовниот уметник ВАЛМИР АЗИРИ.

CreArt – Јулија Поциуте и Владимир Илиевски

CreArt – Јулија Поциуте и Владимир Илиевски

Во рамките на европскиот проект CreArt под покровителство на Град Скопје во Изложбениот салон – Империјал 1 при ЈУ КИЦ – Скопје , на 22 јуни 2021 во 20.00 ч. ќе се отвори самостојната изложба на Јулија Поциуте ( Литванија ) и Владимир Илиевски (РС Македонија). Куратор на изложбата е…

“Графиката –заеднички јазик”

“Графиката –заеднички јазик”

Здружение СЕНСУС – Скопје , во рамките на проектот “Графиката –заеднички јазик”, на 05 мај 2021, ја постави финалната изложбата со графике во салонот Империал 1 во Културно Информативниот Центар во Скопје. На изложбата учествуваат 30 ученици од различни основни училишта од Скопје кои ги создале линорезите во период од…

ТРИБИНА БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕНЕС

ТРИБИНА БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕНЕС

Почитувани, Културно – информативниот центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на трибина на темата БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕНЕС, по повод 100 години од неговото раѓање,во паркот пред КИЦ – Скопје (со неопходната дистанца меѓу присутните и заштитни маски). На трибината ликот и делото на Конески ќе…

„Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ

„Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 06 – 18 мај 2021 год. во 17 ч. ќе биде отворена изложба на слики насловена „Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ.

„Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

„Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 14 – 28 април 2021 год. во 16, 00 ч. ќе биде отворена изложба на слики насловена „Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

Изложб на ИСМАНЕ МЕХДИ

Изложб на ИСМАНЕ МЕХДИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 06 – 12 април 2021 год. во 18, 00 ч. ќе биде отворена изложба на слики од ликовниот уметник ИСМАНЕ МЕХДИ.

Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски
|

Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски. Изложбата ќе биде отворена на 11 март и ќе трае до 27март 2021 год.