Владимир Илиевски Промоција На Книгата
|

Владимир Илиевски Промоција На Книгата

Културно-Информативен Центар – Скопје,организира промоција на книгата раскази „Пената на црниот бран“, од Владимир Илиевски, издавач: Македоника литера, на ден 7.11.2018г. – Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Книгата ќе ја промовира, проф.др.Александар Прокопиев,извадоци од текст ќе чита,Љупчо Тодоровски -Упа,артист.

„Срмените воздишки на љубовта“,
|

„Срмените воздишки на љубовта“,

Културно-Информативен Центар – Скопје,организира промоција на книгата „Срмените воздишки на љубовта“, од Драгица Пандиловска, на ден 1.11.2018г. – Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Книгата ќе ја промовираат ,проф.др.Александар Прокопиев,Живко Поповски,хуманист и авторот,модератор,Благојка Филипчева,стихови од книгата ќе чита Христина Стефановска,артист.

„Марика и стравот“,  од Емилија Славковска
|

„Марика и стравот“, од Емилија Славковска

Емилија Славковска, е самостоен музичар и писател. Има настапувано професионално пет години како музичар.Нејзиното музичко образование започнува кога има 14 години, во ДМБУЦ Илија Николовски – ЛУИ, и завршува со дипломирана Вокална Интерпретација на Факултетот за Аудиовизуелни Уметности – ЕСРА, во Скопје. Истовремено со нејзиното образование таа е дел од…

|

Јас, Селма

Во не толку далечна иднина во Скопје, притигнува бегалка по има Селма. Таа е единствената што успеава да ја премине македонско-грчката граница, дента, кога медиумите објавуваат дека границите се затвораат и ниту еден мигрант нема да може да влезе во државата, макар само и да помине низ неа.

Промоција на книгата „Беким Фехмиу –Косовскa одисеa, од Фахри Муслиу
|

Промоција на книгата „Беким Фехмиу –Косовскa одисеa, од Фахри Муслиу

Фахри Муслиу e роден 1948 година во Драгаш (Косово). Тој е новинар во пензија, повеќе од три деценииработел како дописник од Белград за медиумите на албански јазик во Косово, „Гласот на Америка„ „BBC„ „Зери„, „Лајм„ „Коха диторе„ „Борба„ „Данас„ „Вјесник„ и др. Има издадено и преведено неколку книги на албански…

Салон 19:19, на ден 12.05.2016г(четврток),почеток во 19:19часот,ќе се промовира романот “Духот на Михаела Косар” од Горјан Петревски.
|

Салон 19:19, на ден 12.05.2016г(четврток),почеток во 19:19часот,ќе се промовира романот “Духот на Михаела Косар” од Горјан Петревски.

Во ЈУКултурно-Информативен Центар-Скопје,Салон 19:19, на ден 12.05.2016г(четврток),почеток во 19:19часот,ќесе промовира романот “Духот на Михаела Косар” од Горјан Петревски. Во ЈУКултурно-Информативен Центар-Скопје,Салон 19:19, на ден 12.05.2016г(четврток),почеток во 19:19часот,ќесе промовира романот “Духот на Михаела Косар” од Горјан Петревски.

29.05.2014год.(четврток), почеток во 20:00 часот во Паркот на Чаир.
|

29.05.2014год.(четврток), почеток во 20:00 часот во Паркот на Чаир.

11:53 Културно-Информативен Центар -Скопје, ве поканува на манифестацијата “СИТЕ ЗАЕДНО“ Културно-Информативен Центар -Скопје, ве поканува на манифестацијата “СИТЕ ЗАЕДНО“ , која тредиционално и оваа година ќе се одржи во Паркот – Чаир. Гости на вечерата ќе бидат “NRG Band “, Маја Вукичевич, Skupi Family и други. Манифестацијата ќе се одржи…

МАКЕДОНСКА БАЛЕТСКА СЦЕНА
|

МАКЕДОНСКА БАЛЕТСКА СЦЕНА

Културно Информативен Центар -Скопје, ве поканува на промоција на книгата „МАКЕДОНСКА БАЛЕТСКА СЦЕНА“, издавач:“ПАНИЛИ“ од Емилија Џипунова, на ден 29.05.2013год.(среда),Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Емилија Џипунова, балерина и балетски критичар, една од основопложниците на балетската уметност во Македонија.Покрај балетското образование го заокружува своето високо образование како апсолвент на Филозофскиот…