#КултураВоВремеНаКорона

#КултураВоВремеНаКорона

Денеска во 18 часот, кај сините кули во Аеродром ќе се одржи вториот концерт од програмата „Култура во време на Корона’. Музичката група Pluto’s Doubts ќе одржи едночасовен концерт за станарите од околните згради. Ги повикуваме нашите сограѓани од околните згради да им дадат поддршка на овие млади музички артисти….

КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА!

КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА!

Со оглед на затворените врати на сите културни институции за време на вонредната состојба, Град Скопје и Културно Информативен Центар, ја прават културата достапна до сечиј дом. Веќе од наредната недела градот ќе организира маалски концерти кои што ќе имаат можност да се следат од балконите. Притоа, ангажираните изведувачи ќе…

КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА!
|

КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА!

Со оглед на затворените врати на сите културни институции за време на вонредната состојба, Град Скопје и Културно Информативен Центар, ја прават културата достапна до сечиј дом. Веќе од наредната недела градот ќе организира маалски концерти кои што ќе имаат можност да се следат од балконите. Притоа, ангажираните изведувачи ќе…

ДЕН НА ПИЈАНОТО СКОПЈЕ 2020

ДЕН НА ПИЈАНОТО СКОПЈЕ 2020

Поради ситуацијата во која се наоѓаме со вирусот CoVid – 19, Денот на пијаното Скопје 2020 година се славеше оnline. На 28 март, беа објавени 78 снимки од ученици од речиси сите музички училишта во Р.С.Македонија, на fun page страната на фејсбук, Piano day Skopje. Овој настан за прв пат…