“101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска
| |

“101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска , на ден,9.06.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје,(на отворено) , со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите , учесниците и организаторите. почеток во во12:00часот.Книгата ќе ја промовираат,Кристина Николовска и Весна Мојсова- Чепишевска,музичка изведба на…

Ве информираме дека проектите (концертите) од сериозна музика кои беа дел од програмата за 2020
|

Ве информираме дека проектите (концертите) од сериозна музика кои беа дел од програмата за 2020

Почитувани,Ве информираме дека проектите (концертите) од сериозна музика кои беа дел од програмата за 2020 година нема да се реализираат бидејќи финасиските средствата беа пренаменети за реализирање на проектот “Култура во време на корона”.

Културно-информативниот центар –Скопје, после застојот на активностите предизвикан од т.н “време на корона”

Културно-информативниот центар –Скопје, после застојот на активностите предизвикан од т.н “време на корона”

Почитувани, Културно-информативниот центар –Скопје, после застојот на активностите предизвикан од т.н “време на корона , деновиве почна со подготовки во рамки на сите дејности за реализација на планираните настани . Токму затоа засилено се прават подготовките за да се продолжи, таму каде што застанавме и да ги направиме промоциите на…

Град Скопје во соработка со КИЦ и Кариера.мк Лаура Крлиу

Град Скопје во соработка со КИЦ и Кариера.мк Лаура Крлиу

Град Скопје во соработка со КИЦ и Кариера.мкЛаура Крлиу – вокалБесим Мифтари – гитараКУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНАМаалски концерт:10 мај, паркот на ул.”Босна и Херцеговина” Бутел, во 19:00 часот

ПОСЛЕ 50 МААЛСКИ КОНЦЕРТИ ВЕЧЕРВА ЗАПИРА „КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА“

ПОСЛЕ 50 МААЛСКИ КОНЦЕРТИ ВЕЧЕРВА ЗАПИРА „КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА“

На денешната прес конференција преставниците на градските културни институции информираа за резултатите од проектот „КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА“. На досегашните 50+ настани, настапиле повеќе од 200 изведувачи, со повеќе од 500.000 гледачи на социјалните мрежи и илјадници балкони во осум различни општини во Скопје. Проектот запира со вечерниот настап…

ПРЕТСТАВА И КОНЦЕРТ – ДЕНЕСКА СЛЕДУВААТ ДВЕ ИЗВЕДБИ НА ОТВОРЕНО

ПРЕТСТАВА И КОНЦЕРТ – ДЕНЕСКА СЛЕДУВААТ ДВЕ ИЗВЕДБИ НА ОТВОРЕНО

ПРЕТСТАВА И КОНЦЕРТ – ДЕНЕСКА СЛЕДУВААТ ДВЕ ИЗВЕДБИ НА ОТВОРЕНОЗа денеска се закажани две нови изведби од програмата „Култура во време на корона“. Во 19 часот во Скопје Север жителите на околните згради ќе имаат можност да ја проследат театарската претстава WESTSIDE CONCEPT, на театарот WESTSIDE. Во 20:30 часот, пак,…

Град Скопје во соработка со КИЦ и                  KARIERA.mk – BONIFACE

Град Скопје во соработка со КИЦ и KARIERA.mk – BONIFACE

Денес, на следниот концерт кој го организираме во Чаир, ул.”Вуковарска 11″, настап во живо ќе има бендот BONIFACE.Инес Губерниќ – вокалШинаси Рамадан – басгитара/вокалЛирим Весели – гитараЕнис Аљи – синтисајзерАлбин Сопа – кахонКонцертот ќе почне од 20:30 часот и ќе трае eден час.За тие што не живеат во оваа населба,…

Поле, настап во живо ќе има Мустафа Имери – Тафа

Поле, настап во живо ќе има Мустафа Имери – Тафа

Денес, на следниот концерт кој го организираме во Топанско Поле, настап во живо ќе има Мустафа Имери – Тафа.Концертот ќе почне од 16:00 часот и ќе трае eден час.За тие што не живеат во оваа населба, концертот ќе се емитува во онлајн платформите на Град Скопје и КИЦ. #седидома