АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,
|

АРТ ТАЈМ “Есенски звуци,

Концерт и ликовна перформанса на АРТ ТАЈМ “Есенски звуци, бојата на звукот”, во 20:00 часот, Плоштад Филип Втори кај Камениот мост.Шкељзен Бафтијари , пијано, Арбен Таири виолина, Дилек Реџеп пијано,Илина Митревска, соло пејачка. Ликовен перформанс Невзат Бејтули Кица ликовен уметник и Дејан Иванов Маргуш, ликовен уметник.

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“
| |

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“

Програмата во следните два дена за манифестацијата „Звуците на чаршијата 2020“Во продолжение ќе ја објавиме мапата со локациите на секој настан што ќе се одржи на 15 и 16 септември 2020 година Со почит, КИЦ – Скопје

ДЕЈАН  БОЖИНОВСКИ  – КОСКА
| |

ДЕЈАН БОЖИНОВСКИ – КОСКА

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 17 – 29 септември 2020 год. ќе биде отворена изложбата на слики насловена „Најнови портрети 2020“ од ликовниот умртник ДЕЈАН БОЖИНОВСКИ – КОСКА.

Tuna заедно со Фортуна бенд
| |

Tuna заедно со Фортуна бенд

Tuna заедно со Фортуна бенд ќе не забавуваат на следното издание на Звуците на Чаршијата во организација на КИЦ.Имате можност да ги следите истотака и Шпенд Латифи & Бенд и Кода БендВо 20:00 часот на 13.09.2020 година во Куршумли Ан.

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на  Чаршијата“
| |

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на традиционалната манифестација „Звуците на Чаршијата“ што ќе се одржи на 13, 15, 16 и 17 септември 2020 година.Како и секоја година, така и ова, програмата ќе биде богата и разновидна. Ќе има ликовни колонии, театарски претстави, филмови, стенд ап комедија, литература,…

“СИТЕ ЗАЕДНО”, со ВЕНЕРА ЛУМАНИ, вокал, ЛИНД ИСЛАМИ, вокал и гитара, Клоди Хидри, тапани и Енри Фуша, синт.
| |

“СИТЕ ЗАЕДНО”, со ВЕНЕРА ЛУМАНИ, вокал, ЛИНД ИСЛАМИ, вокал и гитара, Клоди Хидри, тапани и Енри Фуша, синт.

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје има посебна чест и задоволство да ве покани на традиционалната манифестација „СИТЕ ЗАЕДНО“, со ВЕНЕРА ЛУМАНИ, вокал, ЛИНД ИСЛАМИ, вокал и гитара, Клоди Хидри, тапани и Енри Фуша, синт. Настанот ќе се одржи на плоштадот „МАЈКА ТЕРЕЗА“. (Пред просториите на Филхармонијата на Р.С.М. и…

“Златни песни”, со МИРАНДА ХАШАНИ, ХАЈДАР ХАЈДАРИ и ДаЛии БЕНД
| |

“Златни песни”, со МИРАНДА ХАШАНИ, ХАЈДАР ХАЈДАРИ и ДаЛии БЕНД

Почитувани, Културно Информативен Центар – Скопје има посебна чест и задоволство да ве покани на настанот „Златни песни“, со МИРАНДА ХАШАНИ, ХАЈДАР ХАЈДАРИ и ДаЛии БЕНД. Настанот ќе се одржи на плоштадот „МАЈКА ТЕРЕЗА“. (Пред просториите на Филхармонијата и Операта и Балетот на Р.С.М.) на 9 септември 2020 година, во…

“Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева
| |

“Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева , на ден,17.06.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје, (на отворено) , со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите , учесниците и организаторите ,почеток во 12:00 часот. Книгата ќе ја промовираат,Кристина Николовска и Ели…

СЛОБОДЕН ВЛЕЗ  од ликовниот уметник МАРИЈА ТАЛЕСКА.
| |

СЛОБОДЕН ВЛЕЗ од ликовниот уметник МАРИЈА ТАЛЕСКА.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 11 – 24 јуни 2020 год. ќе биде отворена изложбата на цртежи насловена СЛОБОДЕН ВЛЕЗ од ликовниот уметник МАРИЈА ТАЛЕСКА.

Промоција на книгите  “Волшебната авантура”
| |

Промоција на книгите “Волшебната авантура”

Промоција на книгите “Волшебната авантура” и “Одмаздата на богомолката”,од Оља Петрушевска -Томева, во паркот пред КИЦ-Скопје(на отворено) со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите, учесниците и организаторите.