КОНКУРС – “ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА“ 2021

КОНКУРС – “ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА“ 2021

КОНКУРСКултурно Информативен Центар – Скопје ги повикува сите уметници од различни области да конкурираат за манифестацијата “ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА“ 2021 година.Конкурсот ќе трае до 18.06.2021 година.Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис на проектот, програма која ќе ја изведуваат, слики кои ќе бидат изложени,фотографии, литературни дела и др.Kонцертите и…

КОНКУРС

КОНКУРС

Културно Информативен Центар – Скопје ги повикува сите изведувачи од различни жанрови(освен тие од класичната музика) да конкурираат за проектот “СИТЕ ЗАЕДНО, ЗА СИТЕ ПОУБАВО”. Конкурсот ќе трае до 20.04.2021 година. Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис и програма на проектот. Сeкој концерт ќе се реализира почитувајќи ги…

КОНКУРС

КОНКУРС

Културно Информативен Центар – Скопје ги повикува изведувачите да конкурираат за проектот “ЗЛАТНИ ПЕСНИ” (зачувување на албанската староградска песна). Конкурсот ќе трае до 07.04.2021 година. Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис и програма на проектот. Сeкој концерт ќе се реализира почитувајќи ги мерките и препораките за заштита од…

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, објавува конкурс за проекти од класична музика кои ќе се реализират во 2021 год.

ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, објавува конкурс за проекти од класична музика кои ќе се реализират во 2021 год.

КОНКУРСЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, објавува конкурс за проекти од класична музика кои ќе се реализират во 2021 год. Средствата за избраните проектите ќе бидат обезбедени од Град Скопје. Изборот на уметници/инструменталисти ќе го изврши комисија формирана од Културно Информативниот Центар – Скопје и Град Скопје. Заинтересираните страни треба…

КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНА ДЕЈНОСТ

КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНА ДЕЈНОСТ

Почитувани, ЈУ Културно-Информативниот Центар-Скопје,објавува конкурс за организирањe Литературни вечери ,Македонски книжевни текови (промоции на новосоздадени книги во 2021 г.,организирање на трибини, јавни расправи, портрети на писатели, со цел за развој и афирмација на литературата и издавачката дејност во Република Северна Македонија. Со цел за квалитетен избор на литературни дела и…

КИЦ Скопје ги повикува сите изведувачи да конкурираат за проектот “ДОАЃАМЕ”

КИЦ Скопје ги повикува сите изведувачи да конкурираат за проектот “ДОАЃАМЕ”

КОНКУРСКултурно Информативен Центар – Скопје ги повикува сите изведувачи да конкурираат за проектот “ДОАЃАМЕ”. Конкурсот ќе трае до 24 ноември 2020 година. Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис на проектот и програма која ќе ја изведуваат. Сeкој концерт ќе се реализира почитувајќи ги мерките и препораките за заштита…

КОНКУРС – “СКОПЈЕ ЧИТА”

КОНКУРС – “СКОПЈЕ ЧИТА”

Културно Информативен Центар – Скопје ги повикува писателите (без оглед на возраста) да конкурираат за традиционалната манифестација “СКОПЈЕ ЧИТА”.Конкурсот ќе трае до 15 август 2020 година.Заинтересираните треба да испратат кратка биографија и копија од романот или книжевните дела.Манифестацијата ќе се реализира почитувајќи ги мерките и препораките за заштита од корона…

КОНКУРС ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА

КОНКУРС ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА

Културно Информативен Центар – Скопје ги повикува сите уметници од различни области да конкурираат за манифестацијата “ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА“ 2020 година. Конкурсот ќе трае до 15 август 2020 година.Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис на проектот, програма која ќе ја изведуваат, слики кои ќе бидат изложени,фотографии, литературни дела…Kонцертите…

КОНКУРС – СИТЕ ЗАЕДНО, ЗА СИТЕ ПОУБАВО

КОНКУРС – СИТЕ ЗАЕДНО, ЗА СИТЕ ПОУБАВО

Културно Информативен Центар – Скопје ги повикува сите изведувачи да конкурираат за проектот “СИТЕ ЗАЕДНО, ЗА СИТЕ ПОУБАВО”.Конкурсот ќе трае до 15 август 2020 година.Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис на проектот и програма која ќе ја изведуваат.Сeкој концерт ќе се реализира почитувајќи ги мерките и препораките за…