Манифестација “Сите заедно”

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на Манифестацијата “Сите Заедно”, kоја и оваа година, традиционално ќе се одржи во паркот на Чаир, на 21 април во 20:00 часот. Гости на оваа вечер ќе бидат ЕНДРИ И СТЕФИ ПРИФТИ & Банд”The Wind”, Ристо Самарџиев , Леонора Полоска и ДЈ ДИФФ.… Continue reading Манифестација “Сите заедно”

Pециталот на АЛБАНА МУСТАФА,флејта, ЏЕЗИРЕ АЛИТИ,флејта во пијано придружба на ДАРКО МАРИНОВСКИ

„ДОАЃАМЕ…“ – Рецитал Албана Мустафа, флејта                                             Џезире Алити, флејта                                             Дарко Мариновски, пијано     Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани  на рециталот на АЛБАНА МУСТАФА,флејта, ЏЕЗИРЕ АЛИТИ,флејта во пијано придружба на ДАРКО МАРИНОВСКИ, 23.03.2011 /среда/, Салон 19,19, 20.00 часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Шуберт,… Continue reading Pециталот на АЛБАНА МУСТАФА,флејта, ЏЕЗИРЕ АЛИТИ,флејта во пијано придружба на ДАРКО МАРИНОВСКИ

Рецитал на Панделина Атанасова

Културно – Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на рециталот на Панделина Атанасова, пијано, 23.04.2010 год (петок),Музеј на Град Скопје, 20.00 часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Скарлати,Бах, Бетовен, Шопен, Ухлик и Лист.Панделина Атанасова е родена 1991 година во Кавадарци,нижо музичко образование започнува на петгодишна возраст во… Continue reading Рецитал на Панделина Атанасова

Концерт на дуо СКУПИ

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на концерт, ДУО СКУПИ- Јета Старова Мехмети, Флејта и Ермал Мехмети, виолина, 27.04.2010, Салон 19,19 , 20,00 час. На програмата ќе бидат изведени дела од Девиен, Хендл., Пјацола и стари албански фолкорни мотиви во преработка за флејта и виолина од Ермал Мехмети. ДУО… Continue reading Концерт на дуо СКУПИ

Рецитал на Паскал Краповски

Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на рецитал на ПАСКАЛ КРАПОВСКИ, виолончело, МИЛИЦА ШКАРИЌ, пијано, 05.05.2010 час. /среда/, Салон 19,19, почеток во 20,00 час. На програмата ќе бидат изведени дела од Гранадос, Форе, Коци, Петрович, Абасов и Прокофјев. Паскал Краповски, роден во Скопје 1979 година, потекнува од семејство со… Continue reading Рецитал на Паскал Краповски

Рецитал на Катерина Бачевска

Почитувани,Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на рециталот на КАТЕРИНА БАЧЕВСКА, флејта во пијано придружба на МАРИЈА ВРШКОВА, 16.03.2010 год., / вторник/ , Салон 19,19, 20,00 час. На програмата ќе бидат изведени дела од Гобер, Тилу, Мартен, Тафанел и Дитије.Катeрина Бачевска, родена 1989 год., во Охрид, музичкото образование го… Continue reading Рецитал на Катерина Бачевска

Kонцерт со хорот на Косовска Филхармонија

Културно-Информативен  Центар  –  Скопје, има особена чест и задоволство да  ве покани на концертот, со хорот на Косовска Филхармонија,  17.12.2010 год. /петок/, Сала Империал 1, во 20:00 часот. Хорот на Косовската Филхармонија, со своите 50 професионални членови, ја продолжува работата на проферионалниот хор на поранешна Радио – Телевизија Приштина. Хорат на Косовска Филхармонија работи  со успешни настапи од 1980 година, под… Continue reading Kонцерт со хорот на Косовска Филхармонија

“Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.

ПочитуваниКултурно Информативен Центар – Скопје ве поканува на концерт “Меѓу Ѕвездите“, во изведба на Дрен Абази & Зиг Заг Оркестра.Концертот ќе се одржи на 15 април, 2018, во 20:30 ч. во Македонски Народен Театар, Скопје.Картите за концертот можете да ги подигнете во просториите на КИЦ – Скопје, од 1 април, 2018 год.

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.

ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник. ЈУКултурно-Информативен Центар – Скопје, Салон 19:19 на ден 20.05.2016г.почеток во 20.00 часот, организира Концерт за млади, Јана Каевска-флејта,Јана Тодоровска-флејта,Ана Гаштаровска-пијано и Верица Шотаровска-пијано соработник.