“ПаРадОксиКон” од Томислав Османли

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на промоција на книгата , “ПаРадОксиКон” од Томислав Османли, на ден 7.07.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје, во12:00часот. Промотор на книгата е проф.д-р Кристина Николовска,водител Марија Богоеска , а настанот ќе биде збогатен со музичкиот настап на Глигор Гелебешев-клавир.Настанот ќе оди LIVE STREAM,… Continue reading “ПаРадОксиКон” од Томислав Османли

“Дневници на една љубов” од Лилјана Пандева

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје организира промоција на книгата „Дневници на една љубов“ од Лилјана Пандева, на ден 2.07.2020 година во паркот пред КИЦ- Скопје, во19:00часот.Промотор на книгата е проф.д-р Кристина Николовска, извадоци од книгата ќе чита авторката Лилјана Пандева, а настанот ќе биде збогатен со музичкиот настап на Нико Ѓоргески.

“Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева , на ден,17.06.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје, (на отворено) , со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите , учесниците и организаторите ,почеток во 12:00 часот. Книгата ќе ја промовираат,Кристина Николовска и Ели Маказлиева,модератор Марија Богоеска.Настанот ќе оди… Continue reading “Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева

Промоција на книгите “Волшебната авантура”

Промоција на книгите “Волшебната авантура” и “Одмаздата на богомолката”,од Оља Петрушевска -Томева, во паркот пред КИЦ-Скопје(на отворено) со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите, учесниците и организаторите.

“101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска , на ден,9.06.2020г. во паркот пред КИЦ-Скопје,(на отворено) , со дистанца меѓу посетителите и заштитни маски на посетителите , учесниците и организаторите. почеток во во12:00часот.Книгата ќе ја промовираат,Кристина Николовска и Весна Мојсова- Чепишевска,музичка изведба на Нико Ѓоргески.

Промоција на книгата “Нови драми”, од Томислав Османли

Томислав Османли(1956) е драматург,сценарист и прозаист. Автор е на дваесет и три книги романи,раскази,теорија,драмски текстови и филмски сценарија.Познат е по голем број високо релевантни книжевни,драмски, сценаристички и есеистички посвети на Скопје.За тој дел од неговиот опус покрај другите ,двапати ја доби Наградата за Скопје “13 Ноември”. Прозната работа ја започна со книгата раскази “Пеперутка на… Continue reading Промоција на книгата “Нови драми”, од Томислав Османли

Промоција на книгата „ЗДИВ“ ,издавач:ФЕНИКС и изложба на слики од Христо Петрески

Поетската книга “ЗДИВ”, содржи шест циклуси и вкупно 74 песни.Во неа има графички и содржински иновации и експерименти, а на тематско-мотивски план опфатени се: градот, совремието, животот, зборот, сликата… Инаку, Петрески како писател е добитник на наградите: Ацо Шопов, Иво Андриќ, Гогољ, Радиново признание, Гоцева повелба, Крсте Петков Мисирков, Радое Домановиќ, Бора Станковиќ, Ванчо Николески,… Continue reading Промоција на книгата „ЗДИВ“ ,издавач:ФЕНИКС и изложба на слики од Христо Петрески

Промоција на книгaта„Златниот коњ – руски народни сказни“

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгaта„Златниот коњ – руски народни сказни“ превод на македонски: Емил Нијами, на ден 21.03.2019г. – Салон 19:19, почеток во 19:19 часот. Книгата ќе ја промовираат, Илија Велев, Лорета Георгиевска-Јаковлева и Мишел Павловски.

Поетската вечер Licentia poetica

QIK – Shkup ju fton në promovimin e përmbledhjes së vjershave në LICENTIA POETICA Nga rubrika e portalit kulturno.mk. Promovimi do të mbahet me 29 nëntor, 2018, Salloni 19:19, me fillim në orën 19:00. LICENTIA POETICA është një koleksion i poezive nga disa libra poetikë të poetëve të rinj në Maqedoni, por edhe më gjerë… Continue reading Поетската вечер Licentia poetica

Деввина Крлуку Промоција На Книгата

Ве покануваме на промоција на книгата “Мојот татко и кученцата на Тито”, од автор Деввина КРЛУКУ, на 26.11.2018 , во КИЦ – Скопје, салон 19:19, во 19:00 ч. За книгата ќе зборуваат: Аналитичарот, Имер Исмаили, и г-дин. Шабан Мурати – поранешен прв амбасадор на Република Албанија во Република Македонија. Пијано придружба: Нита Груби Модератор: Б.Ејупи