“Guaskë, folje” – Borçe Panov

​QIK – Shkup ju fton në promovimin e librit “Guaskë, folje”, nga Borçe Panov. Promovimi do të mbahet me 21 prill 2021, në parkun para QIK – Shkup, me fillim në orën 17:00.

Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori

Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori, i cili ndahet për kontribut në fushën politike, kulturore dhe jetën shoqërore në vend. Fituesi, siq lajmëroi Ministria e kulturës, e merr këtë shpërblim për kontributin e tij në zhvillimin e krijimtarisë letrare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.Për fitimin e këtij shpërblimi të dalluar,… Continue reading Akademik Ali Aliu është fitues i shpërblimit shtetëror 22 Nëntori

“ZI E BARDHË” nga Igor Jovçevski dhe Strip Revistës “9”

Të nderuar, QIK – Shkup јu fton në promovim e librit me ilustrime, “ZI E BARDHË” nga Igor Jovçevski dhe Strip Revistës “9”, nga shtëpia botuese STRIP KVADRAT, me 4 shtator 2020, në parkun para QIK-Shkup, me fillim në orën 18:00 .Ngjarja do të shkojë në LIVE STREAM tek FB faqja e QIK-Shkup. Maskat dhe… Continue reading “ZI E BARDHË” nga Igor Jovçevski dhe Strip Revistës “9”

Published
Categorized as Literaturë

“PaRadOksiKon”, nga Tomisllav Osmanli

Të nderuar, QIK – Shkup јu fton në promovimin e librit “PaRadOksiKon”, nga Tomisllav Osmanli. Promovimi do të mbahet me 7 korrik 2020, Parku para QIK – Shkup, me fillim në orën 12:00.Ngjarja do të shkojë në LIVE STREAM tek FB faqja e QIK-Shkup.Me respekt,QIK – Shkup

Promovimin e librit “Drama të reja” nga Tomislav Osmanli

Tomislav Osmanli (1956) është dramaturg, skenarist dhe prozator. Është autor i njëzet e tre librave, tregime të shkurtra, teori, tekste dramash dhe skenare filmash.Ai është i njohur përër një numër të përkushtimeve letrare, dramatike, skenare tejet të rëndësishme për Shkupin.Për këtë pjesë të opusit të tij ai ka marrë dy herë çmimin. për Shkupin “13… Continue reading Promovimin e librit “Drama të reja” nga Tomislav Osmanli