Изложба на ВАЛМИР АЗИРИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2, од 8 – 16 јуни 2021 год. во 19, 00 ч. ќе биде отворена изложба на дигитални принтови од ликовниот уметник ВАЛМИР АЗИРИ.

CreArt – Јулија Поциуте и Владимир Илиевски

Во рамките на европскиот проект CreArt под покровителство на Град Скопје во Изложбениот салон – Империјал 1 при ЈУ КИЦ – Скопје , на 22 јуни 2021 во 20.00 ч. ќе се отвори самостојната изложба на Јулија Поциуте ( Литванија ) и Владимир Илиевски (РС Македонија). Куратор на изложбата е историчарот на уметноста Кирил Пенушлиски.… Continue reading CreArt – Јулија Поциуте и Владимир Илиевски

РОСИЗА ЛАЗЕСКА – изложба на цртежи и колажи

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 18 – 31 мај 2021 год. во 19, 00 ч. ќе биде отворена изложба на цртежи и колажи од ликовниот уметник РОСИЗА ЛАЗЕСКА.

“Графиката –заеднички јазик”

Здружение СЕНСУС – Скопје , во рамките на проектот “Графиката –заеднички јазик”, на 05 мај 2021, ја постави финалната изложбата со графике во салонот Империал 1 во Културно Информативниот Центар во Скопје. На изложбата учествуваат 30 ученици од различни основни училишта од Скопје кои ги создале линорезите во период од 2017-2021година. Изжожбата ќе трае до… Continue reading “Графиката –заеднички јазик”

ТРИБИНА БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕНЕС

Почитувани, Културно – информативниот центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на трибина на темата БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕНЕС, по повод 100 години од неговото раѓање,во паркот пред КИЦ – Скопје (со неопходната дистанца меѓу присутните и заштитни маски). На трибината ликот и делото на Конески ќе се осветлат и во потесна… Continue reading ТРИБИНА БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕНЕС

„Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 06 – 18 мај 2021 год. во 17 ч. ќе биде отворена изложба на слики насловена „Kриза“ од ИГОР СТАНОЕВСКИ.

„Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 14 – 28 април 2021 год. во 16, 00 ч. ќе биде отворена изложба на слики насловена „Излез од темнината“ од САШО МИЛЕВСКИ.

Изложб на ИСМАНЕ МЕХДИ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 06 – 12 април 2021 год. во 18, 00 ч. ќе биде отворена изложба на слики од ликовниот уметник ИСМАНЕ МЕХДИ.

Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2 ќе се изложат слики од академскиот сликар Боро Арсовски. Изложбата ќе биде отворена на 11 март и ќе трае до 27март 2021 год.