Литература

“Весели вагони за четири сезони” од Ели Маказлиева

Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “Весели вагони...

Промоција на книгите “Волшебната авантура”

Промоција на книгите “Волшебната авантура” и “Одмаздата на богомолката”,од Оља Петрушевска...

“101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска

Почитувани, Културно-Информативен Центар – Скопје, организира промоција на книгата “101 живот”...

Промоција на книгата “Нови драми”, од Томислав Османли

Томислав Османли(1956) е драматург,сценарист и прозаист. Автор е на дваесет и три книги романи,раскази,теорија,драмски...

Промоција на книгата „ЗДИВ“ ,издавач:ФЕНИКС и изложба на слики од Христо Петрески

Поетската книга “ЗДИВ”, содржи шест циклуси и вкупно 74 песни.Во неа има графички и...