|

6 Meѓународна Балканска изложба МОСТ

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2 , четврток , 14 февруари 2019 год. во 20:00 ч. ќе се отвори 6 Meѓународна Балканаска изложба МОСТ. Изложбата, традиционално се организира, во соработка со академик Фехим Хускивиќ, сликар, графичар и проф. на Академијата за ликовниуметности во Скопје и ЈУ КИЦ – Скопје.

На изложбата ќе бидат изложени дела од ликовни уметници од Р. Македонија, Србија, Црна Гора и Турција.

Изложбата ќе биде отворена до 28 февруари 2018 год.

Similar Posts